Ana Sayfa Apple iPhone 16 Pro, Wi-Fi 7 desteğiyle gelecek! İşte detaylar

iPhone 16 Pro, Wi-Fi 7 desteğiyle gelecek! İşte detaylar

0

Apple, eylül ayında yapacağı etkinlikte iPhone 16 serisini tanıtacak. Teknoloji devi firma yeni seride iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerine yer verecek. Etkinlik tarihi yaklaşırken akıllı telefon modelleriyle ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya ve eski iddialar da netleşmeye başladı. Peki, iPhone 16 serisi için neler bekliyoruz? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iPhone 16 Pro modelleri, W-Fi 7 desteğiyle 4 kat daha yüksek bağlantı hızına kavuşacak

Ünlü Apple analisti Jeff Pu, uzun zaman önce yaptığı açıklamada iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modellerinin Wi-Fi 7 desteğiyle geleceğini belirtti. Bugün Tayvanlı tedarik zinciri yayını DigiTimes tarafından yapılan açıklamalarda aynı iddia yinelendi.

DigiTimes tarafından belirtilene göre iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri Wi-Fi 7 desteğine sahip olacak. Akıllı telefonlar, söz konusu destek sayesinde önceki modellere kıyasla 4 kat daha yüksek bağlantı hızlarına ve 4 kat daha düşük gecikme sürelerine kavuşacak. Wi-Fi 7’nin özellikleri ise şu şekilde:

  • Hız artışı: Wi-Fi 7, Wi-Fi 6 ve Wi-Fi 6E’ye kıyasla dört kat daha yüksek veri iletim hızı sunar.
  • Artırılmış çoklu kullanıcılı MIMO akışları: Wi-Fi 7, çoklu kullanıcılı MIMO (multi-user, multiple input, multiple output) akışlarının sayısını Wi-Fi 6’ya kıyasla ikiye katlar. Bu, daha fazla cihazın aynı anda yüksek hızlarda veri alıp göndermesine olanak tanır.
  • Düşük gecikme süresi: Wi-Fi 7, gecikmeyi azaltır. Bu özellik, artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) gibi uygulamalar için yüksek hızlı ve düşük gecikmeli Wi-Fi performansı sağlar.
  • Genişletilmiş kanal genişliği: Wi-Fi 7, Wi-Fi 6 ve Wi-Fi 6E’ye kıyasla daha geniş bir kanal genişliği sunar. Bu sayede cihaz daha yüksek veri hızları ve daha iyi performans sağlar.
  • Akıllı cihazlar için optimize edilmiş performans: Wi-Fi 7; akıllı cihazlar için daha iyi gecikme süresi, tepki süresi ve verimlilik sağlar. Bu, akıllı ev cihazları gibi Wi-Fi özellikli cihazların daha iyi performans göstermesini sağlar.
  • Yüksek kapasiteli ağlar: Wi-Fi 7, havalimanları, stadyumlar ve ofis binaları gibi yoğun kullanılan halka açık yerlerde daha iyi ağ kapasitesi sunar. Bu, daha fazla kullanıcının yüksek hızlarda ve stabil bir bağlantıyla bağlanmasını sağlar.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz