Ana Sayfa Apple iPhone’un Acil SOS’u yine hayat kurtardı!

iPhone’un Acil SOS’u yine hayat kurtardı!

0

Apple, 2022 yılında iPhone 14 serisiyle birlikte son yılların popüler özelliği Acil SOS’u da tanıttı. Acil SOS adından da belli olduğu gibi acil durumlarda iPhone kullanıcılarının yardım ekipleriyle iletişim kurmasını sağlıyor. Söz konusu özellik, henüz sayılı ülkede kullanımda olsa da şimdiye kadar birçok kişinin hayatını kurtardı. Peki, Acil SOS insanlara bu kez nerede ve nasıl yardım etti? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iPhone Acil SOS, kurtarma ekibine destek verdi!

Kanada’da bir grup, yürüyüş yaptığı sırada orman yangınlarının arasında kaldı. Müdahale ekiplerine haber veren grup, yangınların artması nedeniyle bir türlü destek alamadı. Rüzgarın da etkisiyle yangın arttıktan sonra dörtlü, çareyi iPhone Acil SOS’u kullanmakta buldu.

Bulundukları konumu Acil SOS üzerinden müdahale ekiplerine kısa mesaj gönderen grup, yeniden iletişim kurmayı başardı. Kurtarma ekibi, yangının neden olduğu yoğun dumanlı alana helikopterle yaklaştı ve grubu kurtardı. Orman yangınlarının arasında kalan dörtlü, Acil SOS’un da desteğiyle arama- kurtarma ekibinden yardım aldı. Arama- kurtarma ekipleri ise Acil SOS yardımıyla dört insanın hayatını kurtardı.

Olayda görev alan Arama-Kurtarma Müdürü Mark Jennings-Bates konuyla ilgili açıklamada şu sözleri dile getirdi:

“Yangın yeri savaş alanı gibiydi. Oraya bir helikopter gönderdiğimiz için çok şanslıydık, neredeyse kurtarma girişiminden vazgeçmek zorunda kalacaktık.”

Acil SOS özelliği, ilk çıktığı günden beri birçok kişinin hayatını kurtardı. Fakat söz konusu özellik, henüz ülkemizde kullanımda değil. Ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz