Ana Sayfa Haberler macOS 14.6 ile M3 MacBook Pro için çoklu ekran desteği geldi

macOS 14.6 ile M3 MacBook Pro için çoklu ekran desteği geldi

0

Apple, bugün yayınladığı macOS Sonoma 14.6 güncellemesiyle M3 MacBook Pro kullanıcıları için uzun zamandır beklenen çoklu ekran desteğini sonunda getirdi. Bu özellik, kullanıcıların aynı anda iki harici ekrana bağlanmasına olanak tanıyor. İşte detaylar…

Apple, macOS 14.6 ile verdiği sözü tuttu

M3 MacBook Air ile çoklu ekran desteği sunmaya başlayan Apple, aynı çipi paylaşan M3 MacBook Pro’da bu özelliğin bulunmaması nedeniyle uzunca bir süre eleştirilmişti. Ancak şirket, Mart ayında yaptığı açıklamada, gelecekteki bir yazılım güncellemesiyle M3 MacBook Pro sahiplerinin de iki harici ekranı aynı anda kullanabileceğini doğrulamıştı.

macOS Sonoma 14.6 sürüm notlarında da belirtildiği gibi, güncelleme M3 MacBook Pro için çoklu ekran desteğini bölge bölge sunmaya başladı. Ancak bu özellike ilgili dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta bulunuyor: Sürüm notlarında da belirtildiği üzere, M3 MacBook Pro ve MacBook Air’e yalnızca kapak kapalıyken iki ekran bağlayabiliyorsunuz.

Bu anlamda ya Mac’in kendi ekranını tek bir harici ekranla kullanmanız ya da Mac’in ekranını deaktive ederek iki harici ekran kullmanız gerekiyor. Mac’inizi Sistem Ayarları > Genel > Yazılım Güncelleme bölümünden güncelleyebilir, bu yeni özelliği siz de herkesten önce deneyimleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz