Ana Sayfa Apple iOS 18’in Çağrı Kaydı ve Transkripsiyonu özelliği nasıl çalışacak? Adım adım anlattık

iOS 18’in Çağrı Kaydı ve Transkripsiyonu özelliği nasıl çalışacak? Adım adım anlattık

0

Apple, haziran ayında yaptığı WWDC’de iOS 18 güncellemesini tanıttı. Kararlı sürümü henüz yayınlanmayan güncellemenin içinde yapay zeka destekli birçok yenilik yer alıyor. Bu özelliklerden en çok dikkat çekeni Çağrı Kaydı ve Transkripsiyonu. Çağrı Kaydı ve Transkripsiyonu, adından da belli olduğu gibi önemli görüşmeleri sesli ve yazılı olarak kayıt altına alacak. Peki, söz konusu özellik hangi konularda işimize yarayacak ve nasıl çalışacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iOS 18 güncellemesinin Çağrı Kaydı ve Transkripsiyonu özelliği nasıl kullanılır?

iOS 18 güncellemesiyle iPhone kullanıcılarına sunulacak olan Çağrı Kaydı ve Transkripsiyonu, herhangi bir telefon görüşmesini sesli ve yazılı olarak kayıt alması için geliştirildi. İş görüşmesi ve toplantı gibi önemli telefon görüşmelerinin kayıt altına alınması için tasarlanan özellik, iPhone kullanıcılarına yardımcı olacak.

Telefon görüşmesi yaptığı sırada Çağrı Kaydı ve Transkripsiyonu özelliğini kullanmak isteyen iPhone kullanıcıları, kaydı başlatmak için görüşme sırasında ekranın sol üst köşesinde yer alacak ses kaydı simgesini kullanacak.

Kayıt simgesine bastıktan sonra telefon görüşmesi yapan kişilere kayıt alınmaya başlandığına dair bildirim gidecek. Söz konusu bildirimde “lütfen aradığınız kişinin tercihlerine saygı gösterin” yazısı çıkacak. Kişinin çağrı kaydını onaylaması için Devam kutucuğu çıkacak ve iPhone geri sayıma başlayacak. Ardından da iki tarafa görüşmenin kaydedildiğini bildiren sesli bir uyarı gidecek. Kayıt başladıktan sonra arama ekranında kaydın ne kadar süredir alındığını gösteren bilgi kutucuğu olacak. Kaydı sonlandırmak için de yine ekranda ayrı bir düğme yer alacak. Kaydın durdurulmasıyla birlikte yine iki tarafa da sesli bildirim gidecek.

Kaydedilen çağrı, Notlar uygulamasında “Arama Kaydı” başlığı altında metinler halinde yer alacak. Metinler, yapay zeka tarafından otomatik olarak hazırlanacak ve kimin ne söylediği isim etiketleriyle birlikte bulunacak. Tüm bunların yanında bir de metni özetlemek için Notlar uygulamasında bir seçenek olacak. Öte yandan hatırlatmak gerekiyor ki söz konusu özellikler, iOS 18.1 güncellemesinin kararlı sürümünde gelmesi bekleniyor o da henüz yayınlanmadı.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz