Ana Sayfa Haberler Apple’dan önemli değişiklik! PC emülatörleri artık App Store’da!

Apple’dan önemli değişiklik! PC emülatörleri artık App Store’da!

0
Apple’dan önemli değişiklik! PC emülatörleri artık App Store’da!

Apple, App Store’daki oyun emülatörleriyle ilgili uzun süredir devam eden kafa karışıklığı ve tartışmaların ardından yeni App Review Yönergelerini duyurdu. Yeni yönergeler, PC emülatörleri için oyun indirme izinlerini açıkça belirtiyor.

Yeni yönergelerle PC Emülatörlerine onay verildi

Apple, App Review Yönergeleri’nde minimal değişiklikler yaptı. Artık retro oyun konsolu ve PC emülatörü uygulamaları oyunları indirme seçeneği sunabilir. Yeni düzenleme, emülatörlerin App Store’da yer almasını sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu değişikliklerden önce Apple, ilk olarak UTM SE’yi onayladı. Başlangıçta reddedilen bu uygulama Apple’ın retro oyun emülatörlerini kabul etmesinin ardından yeniden değerlendirilerek App Store’da yer buldu. Önceki politikalara göre yalnızca retro oyun konsolu emülatörlerine izin veriliyordu.

Apple’dan önemli değişiklik! PC emülatörleri artık App Store’da!

Yeni yönergelerle beraber uygulama geliştiricileri sadece UTM SE’nin onayını değil, aynı zamanda yönergelerde açıkça belirtilen PC emülatörleri onayını da referans alabilecek. Bu gelişme PC emülatörlerle ilgili tartışmaların son bulmasını ve uygulama geliştiricilerin net kurallar altında çalışmalarını sağlayacak. Apple’ın bu adımı PC emülatörlerinin App Store’da kabul edilmesi yönünde önemli bir değişiklik olarak öne çıkıyor. Bu özellik uygulama geliştiricilerinin daha geniş bir oyun yelpazesi sunma fırsatına erişmesini sağlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz