Ana Sayfa Apple Apple’ın Çin’de 2024 üçüncü çeyrek kazancı nasıl olacak?

Apple’ın Çin’de 2024 üçüncü çeyrek kazancı nasıl olacak?

0

Dünyanın en büyük teknoloji devi Apple için 2024’ün son dönemleri oldukça hareketli geçecek: Apple’ın önümüzdeki dönemde duyurması beklenen iPhone 16 serisi şimdiden heyecan yaratırken, 1 Ağustos 2024 tarihinde açıklayacağı üçüncü çeyrek kazancı da büyük merakla bekleniyor. Şirketin özellikle Çin pazarında neler yaptığı mercek altında olacak.

Apple, Çin’de 84 milyar dolar gelir bekliyor

Apple, 1 Ağustos Perşembe günü üçüncü çeyrek kazançlarını açıklayacak. Yatırımcılar, özellikle Çin bölgesindeki satış sonuçlarını ve yapay zeka (AI) ile ilgili güncellemeleri merakla bekliyor. Nitekim Apple, hem Amerika hem Avrupa pazarında zaten oturrmuş bir dağıtıma ve satış rakamına sahip; Buna karşın Huawei ve Xiaomi gibi devlerin domine ettiği Çin pazarı çok daha ilgi çekici konumda…

Apple’ın açıklayacağı raporda neler bekleniyor?

  • Çin Satışları: Çin’deki satışların yüzde 2,6 düşüşle 84,44 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor. Ancak analistler, fiyat indirimleriyle artan iPhone sevkiyatları sayesinde bunun bir dip seviye olabileceğini ve iPhone 16 ile toparlanma yaşanabileceğini düşünüyor.
  • iPhone 16: Eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen yeni iPhone modeli ve beraberinde gelebilecek yapay zeka özellikleri, yatırımcıların odağına yerleşti. Yeni iPhone 16 lansmanı, Apple’ın 4 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşmasına katkı sağlayabilir.
  • Yapay Zeka: Apple’ın son zamanlarda tanıttığı Apple Intelligence ile iOS 18 ve OpenAI ortaklığı, yapay zeka alanındaki çalışmalarının önemli bir göstergesi olarak göze çarpıyor. Kazanç görüşmesi sırasında şirketin yapay zeka girişimleri hakkında daha fazla bilgi vermesi bekleniyor.
  • Hisse Performansı: Apple hisseleri bu yıl şimdiye kadar yüzde 13 değer kazandı ve Pazartesi sabahı itibarıyla 217,77 dolar seviyesinde seyretti.

CFRA analistleri, artan iPhone sevkiyatları ve yaklaşan iPhone 16 lansmanı nedeniyle Apple’ın Çin’deki geleceği konusunda iyimser tahminlerde bulunuyoır. Wedbush analistleri de yeni iPhone lansmanı ve yapay zeka gelişmelerinin Apple’ı 4 trilyon dolarlık piyasa değerine taşıyabileceği görüşünü taşıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz