Ana Sayfa Haberler iPhone 16 almak mantıklı mı? İşte sebepleri

iPhone 16 almak mantıklı mı? İşte sebepleri

0
iOS 17.6 geliyor! iPhone'unuza neler katacak?

iPhone 16 henüz piyasaya çıkmadan iPhone 17 ile ilgili söylentiler şimdiden gelmeye başladı. iPhone 16’nın daha ince çerçevelere, yeni bir kamera düğmesine ve daha iyi pil ömrüne sahip olması bekleniyor. Ancak iPhone 17 ile ilgili elimize geçen dedikodular çok daha heyecan verici…

iPhone 17 serinin en önemli adayı olacak

Son gelen bilgilere göre iPhone 17, ultra ince bir model, önemli kamera değişiklikleri ve yıllardır beklenen en büyük güncellemeleri beraberinde getiriyor. Peki, iPhone 17’yi beklemek için iPhone 16’yı es geçmek mantıklı mı? Sizler için bu sorunun cevabını vermenizi sağlayabilecek üç önemli dedikoduya göz atıyoruz.

iphone-17-hakkinda-sizi-iphone-16-almaktan-vazgecirebilecek-uc-dedikodu-2

1. Yeni, şık ve ince bir model

Apple’ın ince bir iPhone 17 modeli üzerinde çalıştığını iddia ediyor. Ünlü Apple analisti Jeff Pu, ‘Plus’ modelinin rafa kaldırılarak, yeni bir ‘Slim’ cihazın geleceğini öne sürüyor. Yani iPhone 17, iPhone 17 Slim, iPhone 17 Pro ve iPhone 17 Pro Max gibi bir seri karşımıza çıkabilir. Ross Young ve The Information da benzer raporlar yayınlayarak Plus modelinin yerini yeni bir ince modele bırakacağını iddia ediyor.

2. Daha yeni ve daha iyi bir selfie kamerası

Bir diğer saygın Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, iPhone 17’de 24 megapiksellik bir ön kamera olacak. iPhone 11’den bu yana iPhone serisinde megapiksel sayısı değişmemişti. Bu yeni ön kamera tüm seride mi yoksa sadece birkaç modelde mi yer alacağı henüz belirsiz. Ancak iPhone 17’nin selfie tutkunları için serideki en büyük yeniliği yapacağı şimdiden kesin.

3. Yeniden konumlandırılan kamera

iPhone’un kamera diziliminin sol üst köşede olmasından sıkıldıysanız, iPhone 17 Slim’in kamerasının üst ortaya taşınacağına dair söylentiler sizi memnun edebilir. Ayrıca iPhone 17 Slim’in sadece tek bir arka kameraya (geniş lens) sahip olacağı da konuşuluyor. Görsel simetriyi sevenler için Apple’ın geniş kamerayı üst ortaya taşıması çekici olabilir.

Tüm bunlara ek olarak, Apple’ın yeni bir ekran altı Face ID teknolojisi sayesinde iPhone 17’deki Dinamik Ada’yı biraz küçülteceğine dair söylentiler de var. Bu da daha geniş bir ekran deneyimi sunabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz