Ana Sayfa Apple Apple Maps, Google’ın çok kullanılan özelliğine kavuşuyor!

Apple Maps, Google’ın çok kullanılan özelliğine kavuşuyor!

0

iOS 18 ile sadece arayüz değil uygulama tarafında da birçok yenilik getirmeyi planlayan Apple, harita uygulamasına beklenen özelliği getiriyor. Harita üzerinde anahtar sözcük ile arama yapmamıza olanak sunacak olan Apple Maps, “Bu konumda ara” tuşuna da kavuşuyor.

Apple Maps, “Bu konumda ara” tuşunu ekliyor

Bildiğiniz üzere bazı işletmelerin teması aynı olsa da isimleri farklı olabiliyor. Örneğin döner yemek istiyorsunuz. Ancak aynı ürünü satan başka bir işletmenin isminde “döner” sözcüğü değil “restoran” geçiyor. Bu durum Apple Maps’de yıllardır doğru arama yapmanıza engel oluyordu. iOS 18 artık bu soruna dur diyor. Hatta ekstra bir özelliği de arama ile birlikte getiriyor.

apple-maps-ios-18-ile-o-ozellige-kavusuyor-2

Apple Maps artık arama yaptığınız sözcüğe hitap eden tüm işletmeleri karşınıza çıkaracak. Örneğin pizza yemek istiyorsunuz. Arama kısmına pizza yazdığınızda, o bölgede pizza ile ilişkisi olan tüm mekanlar karşınıza gelecek. Ayrıca işletmenin adında yazmasa bile, içerik nedeniyle Apple o işletmeyi karşınıza çıkaracak. Tabi bunu belirli bir alan çerçevesinde sunan Maps, dilerseniz haritayı kaydırdığınız yeni bölgelerde de arama yapabilecek. Bunun için “Bu bölgede ara” tuşu size eşlik edecek.

Aslında Google Haritalar kullanıcıları bu haberi okurken “Bunda ne var?” diyor olabilir. Çünkü bu özellik Google tarafında yıllardır var. Ancak Apple bu harika özelliği yıllar sonra iOS 18 ile kullanıcılarına sunuyor. Yine de ortaya çıkan bilgilere göre harita uygulamasında epey gelişme gösteren Apple, Google’a yine dişli bir rakip olacak gibi duruyor. Siz Apple Maps’in yeni özelliğini nasıl buldunuz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz. Eğer Maps’e gelen diğer özellikler hakkında bilgi almak istiyorsanız üstte bulunan bağlantıdan ilgili haberimize ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz