Ana Sayfa Apple Yeni iOS 18 özelliği ortaya çıktı: Apple Haritalar, işlevsel bir fonksiyona sahip...

Yeni iOS 18 özelliği ortaya çıktı: Apple Haritalar, işlevsel bir fonksiyona sahip olacak

0

Apple, haziran ayında yaptığı WWDC’de iOS 18 güncellemesini duyurdu. Güncellemenin tanıtılmasından kısa süre sonra iOS 18 Beta sürümleri yayınladı. Yayınlanan güncellemelerde Apple’ın duyurmadığı yeni iOS özellikleri ortaya çıktı. Bu özelliklerden biri de Apple Haritalar uygulamasıyla ilgili oldu. Yenilik, iPhone kullanıcılarına yalnızca belirli bir alanda arama yapma olanağı sağlayacak.

iPhone kullanıcıları, iOS 18 sayesinde Apple Haritalar’da küçük bir alanda arama yapacak

CNET tarafından yayınlanan habere göre iOS 18 Beta 2 güncellemesinin sunulmasının ardından iPhone’un yeni özellikleri ortaya çıktı. Bu özelliklerden biri iPhone kullanıcılarının Apple Haritalar uygulamasında belirli bir alanda arama yapabilmesi oldu.

iPhone kullanıcıları, şu anda aradıkları konumların nerede ve ne kadar yakında olduklarını Haritalar uygulamasında görebiliyor. Fakat bu durum yoğun nüfuslu ve büyük şehirlerde soruna yol açıyor. Çünkü aradıkları yer, kalabalık oluyor ve istenildiği kadar yakın mesafede olmuyor. Gelen yeni özellikle ise iPhone kullanıcıları artık sadece bölge ve mahalle işaretleyerek belirli sınırlar içinde arama yapabilecek.

iPhone kullanıcıları, bölgesel arama sayesinde çok daha yakın ve istedikleri filtrelere uygun yerler keşfedecek. Kullanıcılar, uygulama içinde yer alacak “burada ara” seçeneğiyle belirli sınırlar içinde arama yapacak. Böylece iPhone kullanıcıları, iOS 18 güncellemesi sayesinde Apple Haritalar uygulamasında bulunduğu konumdan uzaklaşmadan yalnızca yakın yerleri görecek.

Söz konusu yenilik, Google Haritalar uygulamasının “400m/600m İçinde Ara” özelliğiyle benzer nitelikte. Google Haritalar da “X m İçinde Ara” özelliğiyle sadece yakın konumdaki yerleri gösteriyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz