Ana Sayfa AirPods Apple ve Samsung karşı karşıya: Tasarım benzerliği sorun yaratacak!

Apple ve Samsung karşı karşıya: Tasarım benzerliği sorun yaratacak!

0

Akıllı saatler ve kablosuz kulaklıklar, fonksiyonel özellikleri sayesinde tüm dünyada ön plana çıkıyor. Talep doğrultusunda da teknoloji şirketleri, kendi çizgilerinde ve belirli teknik özelliklere sahip akıllı saatlerini ve kablosuz kulaklıklarını üretiyor. Fakat Samsung ‘un tanıttığı son cihazların kendi çizgisinden çok Apple ‘ın çizgisiyle benzerlik gösterdiği düşünülüyor. Hatta bu durumdan Samsung Yönetim Başkanı Lee Jae-yong’un da memnun olmadığı ve konuyla ilgili çalışmalar yaptığı belirtiliyor. Peki, Samsung tasarım konusunda Apple’ın izinden mi gidiyor? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Samsung’un cihazları tasarım yönünden Apple ile benzerlik gösterdi

Tasarım, tüm markalar için oldukça önemli bir konumda yer alıyor. Hatta birçok firma, ürünlerinin logosu olmadan kendilerine ait olduğunu tasarımlarıyla bile anlaşılacağını iddia ediyor. Samsung da tasarım konusunda şimdiye kadar tanıttığı cihazlarda kendi çizgisi dışına çıkmadı. Teknolojik ürünleri, logosu olmadan sadece tasarımlarıyla bile anlaşıldı. Fakat firmanın kısa süre önce tanıttığı akıllı saati Galaxy Watch 7 ve kablosuz kulaklığı Buds 3 için aynısını söylemek mümkün değil.

Samsung, yeni tanıttığı Galaxy Watch 7 akıllı saati ve Buds 3 kablosuz kulaklığıyla tasarım yönünden Apple cihazlarıyla benzerlik gösteriyor. Galaxy Watch 7, Apple Watch modelleriyle Buds 3 de AirPods modelleriyle benzerlik gösteriyor.

Söz konusu benzerlik, sadece müşterileri tarafından değil aynı zamanda firmanın yönetim başkanı tarafından da fark edildi. Samsung Yönetim Başkanı Lee Jae-yong’un kendi ürünlerinin Apple ürünleriyle benzerlik göstermesinin üzerine ilgili ekibine karşı işlem başlattığı belirtiyor.

Öte yandan Apple tarafından konuyla ilgil açıklama gelmedi. Söz konusu iddialar ve tasarım benzerliği üzerinde firmanın nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.

Siz okuyucularımız konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce iki firmanın cihazları arasında belirgin bir fark var mı? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz