Ana Sayfa Apple iPhone 16 serisinin tanıtım tarihi netleşti! Gecikme olacak mı?

iPhone 16 serisinin tanıtım tarihi netleşti! Gecikme olacak mı?

0

Apple, iPhone 15 serisinin tanıtımından neredeyse bir yıl geçtikten sonra iPhone 16 serisini tanıtmak için hazırlanıyor. Fakat henüz iOS 18 güncellemesiyle çıkacak olan Apple Intelligence’ın hazır olmamasından dolayı iPhone 16 serisinin tanıtım tarihinin erteleneceği iddia ediliyordu. Bugün yapılan bir açıklamada iPhone 16 serisinin tanıtım tarihiyle ilgili ön bilgi verildi. Peki, iPhone 16 serisi ne zaman tanıtılacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iPhone 16 serisi, 16 Eylül’de tanıtılacak

Haziran ayında gerçekleşen WWDC’de tanıtılan iOS 18 güncellemesi Apple Intelligence’ı barındırması bakımından oldukça önem taşıyor. Fakat Apple Intelligence’ın henüz tam olarak hazır olmaması nedeniyle iPhone 16 serisi içinde iOS 18 güncellemesiyle eylül ayında çıkmayacak. Apple Intelligence, iOS 18.1 güncellemesiyle ekim ayında çıkacak.

Apple Intelligence’ın ileri bir tarihte çıkacak olmasından dolayı da iPhone 16 serisinin de ileri bir tarihe erteleneceği iddia ediliyordu. Fakat ünlü Apple editörü Mark Gurman, konuyla ilgili açıklama yaptı ve iPhone 16 serisinin tanımın tarihine açıklık getirdi.

İddiaların asılsız olduğunu belirten Mark Gurman, iPhone 16 serisinin tanıtım tarihinde ertelenme olmayacağını aktardı. Kısaca özetlemek gerekirse iPhone 16 serisi, 16 Eylül tarihinde tanıtılacak. Apple Intelligence ise iPhone modellerine iOS 18.1 kararlı sürümüyle gelecek.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz