Ana Sayfa Apple Apple hisseleri düştü: Yatırımcılar huzursuz!

Apple hisseleri düştü: Yatırımcılar huzursuz!

0

Berkshire Hathaway’in sahibi Warren Buffett, geçen hafta Apple hisselerinin bir kısmını sattı. Warren Buffett, son satıştan önce 789 milyon dolarlık Apple hissesine sahipti. Satıştan sonra ise elinde yalnızca 400 milyon dolarlık hissesi kaldı. Yani ünlü iş insanı mevcut Apple hissesinin neredeyse yüzde 50’sini sattı. Satıştan sonra ise Apple hisse değerinde hızlı bir düşüş meydana geldi. Peki, Warren Buffett Apple hisselerini neden sattı? Ekonomi yorumcuları konuyla ilgili neler söyledi? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple hisse değerinin yeniden yükselmesi bekleniyor

Warren Buffett, geçen hafta elindeki Apple hisselerinin neredeyse yarısını sattı. Yüklü satışın ardından Apple hisse değeri hızlı bir şekilde düşmeye başladı. Çünkü birçok küçük hissedar da Berkshire Hathaway’in sahibinin izinden giderek Apple hisselerini satmaya başladı.

Hızlı düşüş bir yerde yavaşlasa da satışlar, birçok Apple hissedarını olumsuz etkiledi. Ekonomi yorumcuları ise Apple hissedarlarının sakin olması gerektiğini belirten açıklamalar yaptı.

Öte yandan Warren Buffett’ın hisselerini neden sattığı bilinmiyor. Ekonomi yorumcularının bir kısmı satışın vergi tasarrufu için yapıldığını belirtiyor. Diğer kısım ise şirketin yapay zeka konusunda geride kaldığını ve bu nedenle de Apple hisselerinin ilk çeyrekte yaşadığı düşüşten kaynaklı satışın gerçekleştiğini belirtiyor.

Apple hisseleri, ilk çeyrekte düşüş yaşasa da haziran ayında yapılan WWDC etkinliğinde Apple Intelligence’ın duyurulmasından sonra hızla yükselişe geçti. AAPL hisseleri, WWDC sonrası yüzde 23 yükseldi. Bu nedenle satışın tam olarak neden gerçekleştiği bilinmiyor. Warren Buffett’in elinde kalan 400 milyon dolarlık AAPL hissesinin satıp satmayacağı da merakla bekleniyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz