Ana Sayfa Güncellemeler Apple, iOS 18 ve diğer işletim sistemleri için yeni beta sürümünü duyurdu

Apple, iOS 18 ve diğer işletim sistemleri için yeni beta sürümünü duyurdu

0

Apple, sonbaharda piyasaya süreceği yeni işletim sistemlerinin beşinci beta sürümlerini geliştiricilere sundu. iOS 18, iPadOS 18, tvOS 18, macOS Sequoia, watchOS 11 ve visionOS 2 için hazırlanan bu yeni yapıların test süreçleri devam ediyor.

Apple’ın beşinci beta turu! Yenilikler ve güncellemeler

Beşinci beta sürümleri, dördüncü turun ardından geldi. Dördüncü beta sürümü 23 Temmuz’da dağıtılmıştı, ancak Apple, iOS 18 ve iPadOS 18 için 26 Temmuz’da küçük bir güncelleme yayınladı. Üçüncü turda da benzer bir süreç yaşanmıştı. 8 Temmuz’da çoğu güncelleme tanıtıldıktan sonra, 10 Temmuz’da macOS Sequoia için beta sürümü yayınlandı ve 15 Temmuz’da iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia için yeniden güncellemeler yapıldı. Yeni beta sürümleri şunları içeriyor;

  • iOS 18 ve iPadOS 18: 22A5326f
  • tvOS 18: 22J5335d
  • macOS Sequoia: 24A5309e
  • watchOS 11: 22R5328e
  • visionOS 2: 22N5297g

Beşinci beta sürümünde, Control Center’da yapılan değişiklikler, el feneri kontrollerindeki iyileştirmeler, yeni CarPlay duvar kağıtları ve arka plan grafik değişiklikleri öne çıkıyor. Önceki beta sürümleri ise karanlık mod simgeleri, el feneri kontrolleri ve yeni bir ev cihazı ipuçları gibi güncellemeler sunmuştu.

Apple, iOS 18 ve diğer işletim sistemleri için yeni beta sürümünü duyurdu

AppleInsider ve Apple, kullanıcıların test amaçlı işletim sistemlerini ya da diğer beta yazılımlarını birincil cihazlarda kullanılmamasını öneriyor. Bu tür yazılımların veri kaybına neden olabilecek küçük sorunlara yol açabileceği belirtiliyor. Testler için ikinci bir cihaz veya önemsiz donanımların kullanılması ve verilerin yedeklenmesi tavsiye ediliyor.

Apple, mevcut işletim sistemlerinin beta sürümlerini de yürütmeye devam ediyor. iOS 17’de bunlardan bir tanesi. Ayrıca, sonbaharda çıkacak olan işletim sistemlerinin ikinci beta sürümleri de mevcut. Bunlar arasında iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1 yer alıyor. Apple’ın bu yeni beta güncellemeleri, geliştiricilerin ve kullanıcıların sonbahar güncellemelerine yönelik hazırlıklarını daha ileri bir aşamaya taşıyacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz