Ana Sayfa Apple Apple için can sıkan açıklama: Sevilen hizmeti yavaş büyüyor

Apple için can sıkan açıklama: Sevilen hizmeti yavaş büyüyor

0

Apple tarafından geliştirilen Apple Müzik; iOS, iPadOS ve MacOS için 2015 yılında kuruldu. Müzik hizmeti, ilk yıllarında hızlı bir şekilde büyümeyi başardı. Hatta firma, her 10 milyon abone artışında bir de büyümeyi duyurdu. Fakat Apple, uzun yıllardır söz konusu uygulaması için bir açıklama yapmadı. Bunun üzerine dünyanın en büyük müzik şirketi Universal Music Group, Apple Müzik ve diğer müzik yayın hizmetleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Apple Müzik için büyüme yavaşladı

Apple Müzik, kurulduğu 2015 yılından sonra hızlı bir şekilde büyüdü. Apple, bu hizmetinin büyümesini her 10 milyon abonede bir de duyurdu. Fakat firma, son beş yıldır hizmetinin büyümesiyle ilgili bir açıklama yapmadı. Teknoloji devi, müzik hizmetinin en son 2019 yılında 60 milyon aboneye ulaştığını açıkladı.

Dünyanın en büyük müzik şirketi Universal Music Group; Apple Müzik, Amazon Müzik ve Spotify gibi müzik hizmetleriyle ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. UMG tarafından aktarılana göre müzikle ilgili yayın hizmetlerinin tümünün büyümesinde bir yavaşlık söz konusu.

Konuyla ilgili UMG Finans Direktörü Boyd Muir şu sözleri aktardı:

“Abonelik geliri büyümede bir yavaşlama gördü. Küresel benimsemeyi yönlendirmede daha az başarılı olan büyük ortaklar yeni abone eklemelerinde bir yavaşlama gördü.”

Firma ek olarak bunun geçici bir süreç olduğunu da belirtti. Fakat birçok analist, UMG ile aynı fikirde değil. Analistlerin bunun geçici bir süreç olmadığını ve uzun yıllar daha devam edeceğini belirtiyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz