Ana Sayfa Haberler Apple Vision Pro ile Nvidia’nın insansı robotları kontrol edilecek

Apple Vision Pro ile Nvidia’nın insansı robotları kontrol edilecek

0
Apple Vision Pro ile Nvidia'nın insansı robotları kontrol edilecek

Nvidia, Apple Vision Pro kullanarak insansı robotları kontrol etme konusunda devrim niteliğinde bir destek sunuyor. Bu yenilikçi hizmet, geliştiricilerin insansı robot projelerinde Apple Vision Pro ve diğer mekansal bilgi işlem cihazlarıyla kontrol ve izleme yapmalarını mümkün kılıyor.

Apple Vision Pro insansı robotların gelişiminde yardımcı olacak

İnsansı robotlar geliştirmek birçok zorluk içeriyor, bunlardan biri de bu teknik cihazların kontrolüdür. Nvidia, bu alanda yardımcı olabilecek bir dizi simülasyon aracı sunuyor. Bu araçlar, robot üreticilerine ve yazılım geliştiricilere yönelik olarak, yeni nesil insansı robotların eğitimine yardımcı olmak için tasarlandı. Nvidia’nın kullandığı NIM mikro hizmetleri simülasyon ve öğrenme süreçlerine destek sağlıyor. Ayrıca, Nvidia’nın OSMO orkestrasyon hizmeti, çok aşamalı robotik iş yükleri ile başa çıkmak için kullanılıyor ve AI ile simülasyon destekli uzaktan operasyon iş akışlarını içeriyor.

Nvidia’nın NIM mikro hizmetleri, dağıtım sürelerini kısaltmak için Apple Vision Pro ürünlerinden yararlanacak. Bu hizmet, Apple Vision Pro’dan alınan hareket verilerini robota aktararak, robotun bu hareketleri gerçekleştirmesini sağlıyor. Görüntüler ve videolar, bu teknolojinin sadece kafa hareketlerini değil, aynı zamanda el hareketlerini ve jestleri de kaydedip kullanabildiğini gösteriyor. Bu sayede kullanıcılar, robotun hareketlerini izleyebilir ve Apple Vision Pro kullanarak elleri ve kolları doğrudan kontrol edebiliyor.

Vision Pro gerekli verimliliği sağlıyor mu?

MimicGen mikro hizmeti, robotun el hareketlerini doğrudan taklit etmeye çalışmak yerine, kullanıcının niyetini anlamaya yönelik sistemler sunuyor. Robotun tuttuğu nesneler için dokunsal geri bildirim olmadığından, el hareketlerinin doğrudan taklit edilmesi tehlikeli olabilir. Bu nedenle, sistem kullanıcıların niyetini çıkararak daha güvenli bir kontrol sağlıyor.

Apple Vision Pro ile Nvidia'nın insansı robotları kontrol edilecek

Siggraph’ta sergilenen bir diğer uzaktan operasyon iş akışı, geliştiricilerin büyük miktarda hareket ve algı verisi oluşturmasına olanak tanıyor. Bir kişinin ellerinin hareketlerini yakalamak için Apple Vision Pro kullanılarak yapılan bu çalışmalar, MimicGen mikro hizmeti ve Nvidia Isaac Sim ile sentetik veri setlerine dönüştürülüyor. Bu yöntemle, geliştiriciler gerçek ve sentetik verilerin kombinasyonunu kullanarak Project Groot adlı bir insansı modelini eğitebiliyor. Bu süreç, veri oluşturma maliyetlerini ve zamanını önemli ölçüde azaltmayı amaçlıyor.

Gelecekteki Etkiler ve Nvidia’nın Developer Programı

Nvidia’nın yeni simülasyon ve üretken AI araçları, insansı robotların geliştirilmesinde önemli bir ilerleme sağlıyor. Fourier’in CEO’su Alex Gu, “İnsansı robotların geliştirilmesi son derece karmaşık ve gerçek dünyadan titizlikle toplanan veri gerektiriyor” diyor. Nvidia’nın sunduğu araçlar, bu süreci hızlandırarak model geliştirme iş akışlarını destekleyecek.

Nvidia’nın İnsansı Robot Geliştirici Programı kapsamında sunulan mikro hizmetler, modeller, OSMO yönetimli robotik hizmeti ve diğer çerçeveler, sadece insansı yazılım, donanım veya robot üreticilerine erişim sağlıyor. Bu yeni araçlar, robot teknolojisinde devrim niteliğinde yenilikler getirecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz