Ana Sayfa Öne Çıkanlar Instagram son durum ne? Instagram bugün açılacak mı?

Instagram son durum ne? Instagram bugün açılacak mı?

0

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 2 Ağustos tarihinde Instagram’a erişim engeli getirildi. Erişim engeli, reklam verenler ve küçük işletmeler başta olmak üzere birçok kişi tarafından tepkiyle karşılandı. Türk yetkililer ve Instagram arasında bugün görüşme gerçekleşti. İki tarafın karara vardığı ve yine bugün gerçekleşecek Kabine Toplantısı sonrası Instagram’ın açılacağı bekleniyordu. Kabine Toplantısı sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıklama yaptı. Peki, Instagram erişim engeli kalkacak mı? Instagram açılacak mı? İşte detaylar…

Instagram erişim engeli bir süre daha devam edecek

Meta ve Türk yetkililer arasında yapılan görüşme sonrasında birçok gazeteci, Instagram sorununun çözüme kavuşturulduğunu ve bugünkü Kabine Toplantısı sonrasında açılacağını açıkladı. Fakat durum söylendiği gibi ilerlemedi.

Kabine Toplantısı sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram için Meta ile henüz anlaşamadıklarını ve konuyla ilgili bir ilerleme olmadığını belirtti. Uraloğlu, Instagram erişim engeli için şu sözleri dile getirdi:

“Instagram’ın açılması konusunda yapılan görüşmelerde tam istediğimiz sonucu alamadık…..

…..Bu işi bugün bitirebileceğimizi düşündüm ama olmadı. Instagram konusunda bir ilerleme yok.”

Uraloğlu’nun açıklamasının ardından sosyal medyadan yine tepkiler gelmeye başladı. Ajanslar, içerik üreticileri ve küçük işletmelerin Instagram’ın olmamasıyla ciddi maddi kayıplar yaşamaya başladı.

Öte yandan Meta ve Türkiye arasında yeni görüşmenin ne zaman yapılacağı bilinmiyor. Fakat anlaşma sağlandıktan sonra Instagram’ın açılacağı önceki yapılan açıklamalarda belirtildi.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz