Ana Sayfa Güncellemeler iOS 18 Beta 5 ile fotoğraflar uygulamasında yeni değişiklikler geldi

iOS 18 Beta 5 ile fotoğraflar uygulamasında yeni değişiklikler geldi

0

Apple, iOS 18 beta 5 güncellemesi ile birlikte ‘Fotoğraflar’ uygulamasında dikkat çeken değişiklikler yaptı. Yeni güncelleme, Safari için getirilen ‘Dikkat Dağıtıcı Kontrol’ özelliği ile birlikte, kullanıcılardan gelen geri bildirimlere dayalı olarak önemli düzenlemeler içeriyor.

iOS 18’in en büyük yeniliklerinden biri olan ‘Carousel’ görünümü, kullanıcıların günlük olarak güncellenen özetleri görüntülemesine olanak tanıyordu. Ancak, iOS 18 beta güncel sürümü ile bu özellik tamamen kaldırıldı. Apple, bu kararı kullanıcı geri bildirimleri doğrultusunda aldığını açıkladı.

iOS 18 Beta 5 ile fotoğraflar uygulamasında yeni değişiklikler geldi

Güncellenmiş “Tüm Fotoğraflar” görünümü, artık kullanıcıların daha fazla fotoğrafı ekranlarında görmelerine olanak tanıyor. Böylece aşağı kaydırma gereksinimi azalıyor. Ayrıca, “Son Günler” özelliği artık “Yeni Kaydedilen” içerikleri de beraber geliyor. Bu iki özellik daha önce ayrı ayrı bulunuyordu.

Albümler ve özelleştirme

iOS 18 beta 5, birden fazla albümü olan kullanıcılar için albüm konumlarını da yeniden düzenliyor. Fotoğraflar uygulaması tamamen özelleştirilebilir durumda. Bu özellikle kullanıcılar, bölümleri ve kategorileri istedikleri gibi yeniden düzenleyebilir.

Apple, önceki iOS 18 betalarında da Fotoğraflar uygulamasını değiştirdi. Fotoğraf seçimi kolaylaştırılmış ve pinch-to-zoom hareketi eski haline döndürülmüştü. iOS 18 beta, bugün kayıtlı geliştirici beta tester’larına sunuluyor. Büyük ihtimalle bu ay sonunda genel beta sürümü ile, önümüzdeki ay kullanıma sunulacak. Fotoğraflar uygulamasındaki yeni değişiklikler ve özellikler hakkında daha fazla bilgi için bizi takip edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz