Ana Sayfa Öne Çıkanlar İletişim Başkanı açıkladı: Yerli Instagram mı geliyor?

İletişim Başkanı açıkladı: Yerli Instagram mı geliyor?

0

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Instagram’a 2 Ağustos tarihinde erişim engeli getirildi. Erişim engeliyle ilgili birçok tepki gelse de Türkiye, Meta ile henüz anlaşma sağlayamadı. Bugünkü Kabine Toplantısı sonrası, görüşmelerin devam ettiğini ve uzlaşma olmadığı için erişim engelinin devam edeceği açıklandı. Tüm bunların yanında İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan çarpıcı bir açıklama geldi. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

İletişim Başkanı Altun, yerli ve milli sosyal medya platformu çağrısı yaptı

Instagram‘ın kapalı olması, içerik üreticileri başta olmak üzere birçok kişiyi olumsuz etkiledi. Kabine toplantısı sonrası Instagram’ın kapalı kalacağını öğrenen sosyal medya kullanıcıları, X hesaplarından tepki gösteren paylaşımlar yaptı.

Instagram’ın kapalı olmasından dolayı devam eden tartışmaların üzerine İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan çarpıcı bir açıklama geldi. Altun, yaptığı açıklamada yerli ve milli sosyal medya çağrısı yaparak medya şirketlerine seslendi. Açıklama şu şekilde:

“Yerli ve milli medya kuruluşlarımız nasıl bu süreçte ortaya çıkmışsa, nasıl markalar üretilmişse benzerinin de dijital alanda, dijital medya alanında üretilmesi gerekiyor. Konvansiyonel medya şirketlerinin sahiplerine seslenmek istiyorum, ‘Gelin, yeni medyaya, dijital medyaya çok daha fazla yatırım yapın.’

Sadece içerik üretiminden bahsetmiyorum. Yerli-milli sosyal medya platformlarının inşasından bahsediyorum. Karşımızdaki sosyal medya platformları özel şirket hüviyetinde olan kurumlardır…

Buna karşı bizim yerli ve milli sosyal medya platformlarını üretmemiz gerekiyor. Bu noktada özel sektörümüze gerçekten çok ciddi bir rol düşüyor. Dizi sektörümüzün dünyadaki başarısı ortada. Türk şirketlerinin dünyadaki başarısı ortada. Yeter ki biz buna inanalım. Kendimize güvenelim. Biz de kurum olarak elimizden gelen bütün kolaylaştırıcılığı bu süreçte sağlamaya hazırız.”

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz