Ana Sayfa Apple Kahraman Apple Watch: Ünlü yıldızın hayatını kurtardı!

Kahraman Apple Watch: Ünlü yıldızın hayatını kurtardı!

0

Apple Watch modelleri, Sağlık sensörleri sayesinde şimdiye kadar birçok kişinin hayatını kurtardı. Hatta daha önce de kalp atış hızındaki değişiklikten yola çıkarak kullanıcısının hamile olduğunu bile ortaya çıkardı. Akıllı saat şimdi de ünlü sporcu Sean Elliott’un hayatını kurtardı. Ünlü basketbol efsanesi, kalp atışlarındaki düzensizliği fark eden Apple Watch sayesinde tedavi oldu ve kalıcı hasardan kurtuldu. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple Watch, ünlü yıldızın tedavi olmasını sağladı

Ünlü basketbol oyuncusu Sean Elliott, Apple Watch’u ile hayatına devam ederken sık sık uyarı almaya başladı. Vücudunda herhangi bir semptom olmayan Elliott, doktora gitmeyi erteledi. Fakat Apple Watch’un günlerce verdiği uyarılardan kaçamadı ve sonunda doktora gitmeye karar verdi.

Doktor randevusunda Atriyal Fibrilasyon yani kalp atışı düzensizliği olduğunu öğrenen sporcu, zaman kaybetmeden tedaviye başladı. Doktorun verdiği tedavi sayesinde kalp atışları düzene giren oyuncu, kalıcı bir hasar almaktan kurtuldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Elliott, Apple Watch ‘u her zaman takmaya devam edeceğini ve uyarılarını bundan sonra dikkate alacağını açıkladı. Elliott, şu sözleri de dile getirdi:

“Şu anda sağlıklı olmaktan çok mutluyum ve gelecek yılı gerçekten dört gözle bekliyorum çünkü harika şeyler olacak, size söz veriyorum…
Açıkçası böbrek nakliyle, tıbbi teknolojinin sizin için neler yapabileceğinin yaşayan, nefes alan kanıtıyım.”

Sean Elliott, geçirdiği böbrek rahatsızlığı sonrası 1999 yılında böbrek nakli oldu. Ünlü sporcu, böbrek nakli olduktan sonra da profesyonel kariyerine devam etmek için basketbol sahalarına geri döndü. Elliott, böbrek nakli sonrası basketbol oynamaya devam ederek de mucizeyi gerçekleştirdi ve nakil sonrası spor yaşamına devam eden ilk basketbolcu oldu.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz