Ana Sayfa Haberler iOS 18 genel beta 3 yayınlandı! İşte yeni özellikler ve güncellemeler

iOS 18 genel beta 3 yayınlandı! İşte yeni özellikler ve güncellemeler

0
iOS 18 genel beta 3 yayınlandı! İşte yeni özellikler ve güncellemeler

Apple, iOS 18 için genel beta 3 güncellemesini bugün yayınladı. Yeni beta sürümü, dünkü geliştirici beta sürümünde tanıtılan bir dizi değişikliği içeriyor. Apple’ın genel beta programı üyeleri için indirilmeye başlandı. İşte yeni beta ile gelen yenilikler.

Genel beta 3 ile neler değişiyor?

Genel beta güncellemesi ile bazı önemli farklılıklar ortaya çıkacak. Bu güncellemeleri şu şekilde sıralayabiliriz.

Fotoğraflar uygulamasında değişiklikler

Fotoğraflar uygulamasının büyük yeniden tasarımı, genel beta 3 ile bazı ince ayarlarla güncellendi. Uygulamanın üst kısmındaki yatay kaydırma özelliği kaldırıldı. Böylece fotoğraf kütüphaneniz ve diğer uygulama bölümleri arasında kaydırmak yerine, daha fazla fotoğraf ekranın üst kısmında görüntüleniyor.

iOS 18 genel beta 3 yayınlandı! İşte yeni özellikler ve güncellemeler

Albümler bölümü uygulamanın hiyerarşisinde varsayılan olarak daha yüksek bir konumda bulunuyor. Ancak konumunu özelleştirebilirsiniz. ‘Son Günler’ sekmesi artık yeni kaydedilen görüntüleri de içeriyor. Apple, bu değişikliklerin ilk betalardan gelen kullanıcı geri bildirimlerine doğrudan yanıt olarak uygulandığını belirtiyor.

Safari’nin Yeni ‘Thanos Snap’ özelliği

Apple’ın tarayıcısı Safari, rahatsız edici içerikleri gizlemenize olanak tanıyan yeni bir ‘Distraction Control’ özelliğine sahip. Bu özellik, içeriklerinizi engelleyen rahatsız edici üst katmanlar veya reklamları gizlemenizi sağlıyor. Distraction Control özelliğini Safari’nin kontrol menüsünden etkinleştirdikten sonra, sayfadaki farklı öğelere dokunarak bunları gizleme seçeneğini görebilirsiniz. Gizlenen içeriğin toza dönüşüp uçtuğu ‘Thanos snap’ animasyonunu izlemek ise bu özelliğin en dikkat çekici kısmı.

Genel beta 3, iOS 18 genelinde çeşitli tasarım ve kullanıcı arayüzü değişiklikleri sunuyor. Birden fazla Ana Ekran sayfasını düzenleme ekranına daha kolay erişim sağlanıyor. Ayrıca, Haritalar ve Find My için yeni koyu mod simgeleri, yenilenmiş Denetim Merkezi simgeleri ve daha fazlası mevcut.

Gelecek genel beta takvimi

Apple’ın önceki yıllardaki takvimine göre, önümüzdeki genel beta sürümlerinin geçmişte olduğu gibi ilerlemesi bekleniyor. Eylül’e kadar her hafta yeni betalar göreceğiz. Bu betalar, her sürümde daha az belirgin değişiklikler içerecek. Ancak daha fazla hata düzeltmesi ve stabilite iyileştirmeleri sunacak. Apple, ağustos boyunca iOS 18’in stabilizasyonuna odaklanacak ve Eylül ayında kamuya açık lansmanı için hazırlık yapacak. Genel beta 3’te başka bir değişiklik buldunuz mu? Yorumlarda düşüncelerinizi bizlere belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz