Ana Sayfa Güncellemeler macOS Sequoia, iPadOS 18, tvOS 18 ve watchOS 11 için genel beta...

macOS Sequoia, iPadOS 18, tvOS 18 ve watchOS 11 için genel beta 3 yayınlandı

0
macOS Sequoia, iPadOS 18, tvOS 18 ve watchOS 11 için genel beta 3 yayınlandı

Apple, macOS Sequoia, iPadOS 18, tvOS 18 ve watchOS 11 için genel beta 3’ü bugün kullanıcılarla buluşturdu. Bu güncelleme, özellikle Mac ve iPad üzerinde bir dizi iyileştirme ve yeni özellik getiriyor.

Genel beta 3 ile macOS Sequoia’da yeni duvar kağıdı

Genel beta 3, macOS Sequoia kullanıcıları için tamamen yeni bir duvar kağıdı sunuyor. Duvar kağıdı, Sequoia Ulusal Parkı’nı ve dinamik bir hava çekimi versiyonunu içeriyor. Bu resmi dilerseniz ekran koruyucu olarak kullanabilirsiniz. Beta 3 kullanıcıları, bu yeni duvar kağıdını ‘Sistem Ayarları’nda bulabilir.

macOS Sequoia, iPadOS 18, tvOS 18 ve watchOS 11 için genel beta 3 yayınlandı

Safari’nin Yeni ‘Thanos Snap’ özelliği

iOS 18’de olduğu gibi, Safari tarayıcısı iPad ve Mac üzerinde de güçlü bir yeni özelliğe kavuştu. Distraction Control olarak bilinen ve sosyal medyada ‘Thanos snap’ olarak adlandırılan bu özellik, web sayfasındaki dikkat dağıtıcı içerikleri gizlemenizi sağlıyor. Tek yapmanız gereken, içeriği gizlemek için tıklamak; Thanos benzeri bir animasyonla, web sitesi öğesi toza dönüşerek ekrandan uçuyor.

Genel Beta 3’teki diğer yenilikler

iPadOS 18, yeniden tasarlanan Fotoğraflar uygulamasında yapılan değişikliklerle, iPadOS 17 sürümüne daha yakın bir deneyim sunuyor. En son tvOS 18 beta sürümünde ise, Apple TV bağlantılarını iPhone, iPad veya Mac ile paylaşmanıza olanak tanıyan yeni bir AirDrop özelliği bulunuyor. Genel beta 3, performans ve stabilite iyileştirmelerine odaklanarak, Eylül’deki kamuya açık lansmanlara yaklaşırken önemli gelişmeler sunuyor. watchOS 11 ile genel beta 3’te herhangi bir yeni özellik bulunmuyor. Ancak yeni bulgular ortaya çıktığında sizi bilgilendireceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz