Ana Sayfa Haberler tvOS 18 ile web bağlantılarını iPhone’da açabileceksiniz!

tvOS 18 ile web bağlantılarını iPhone’da açabileceksiniz!

0
tvOS 18 ile web bağlantılarını iPhone'da açabileceksiniz!

Apple TV’nin yetenekleri geniş olsa da tvOS işletim sistemi Safari ya da başka bir web tarayıcısına henüz sahip değil. Bu durum kullanıcıların Apple TV’den doğrudan içerik paylaşma konusunda problem yaşamalarına neden oluyor. Ancak, tvOS 18 ile bu durum değişecek.

tvOS 18 ile web bağlantıları iPhone’da nasıl açılır?

Sigmund Judge’in belirttiğine göre, tvOS 18’in en son geliştirici beta sürümünde, bu web bağlantı özelliğinin nasıl çalışacağına dair bir ön izleme bulunuyor. Apple, bu özelliği, Apple Vision Pro için hazırlanmış Immersive Videos aracılığıyla kullanıyor. Apple TV+’ın 180 derece 3D 8K çözünürlüğünde çekilmiş ‘Immersive Videos’ serisi, yalnızca Apple Vision Pro ile izlenebiliyor. Ancak, şirket bu videoları Apple TV uygulaması aracılığıyla tanıtıyor. Yeni tvOS 18 özelliği burada devreye giriyor.

tvOS 18 ile web bağlantılarını iPhone'da açabileceksiniz!

Güncelleme ile beraber, Immersive Videos açıklamalarında, Vision Pro hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlayan yeni bir düğme bulunuyor. Ancak, bu sayfayı doğrudan Apple TV’de açmak yerine, sistem bağlantıyı AirDrop aracılığıyla kullanıcıların iPhone veya iPad’ine yönlendiriyor. Şu anda Apple, bu web bağlantı özelliğini tvOS’in diğer bölümlerinde kullanmıyor gibi görünüyor. Ancak, bu özellik, kullanıcıların izledikleri veya dinledikleri içeriği tvOS uygulamasından paylaşmalarına da olanak tanıyabilir.

Apple TV kullanıcıları için tvOS 18, birçok yeni özellik ve iyileştirme getiriyor. InSight, akıllı Aatyazılar, yeniden tasarlanmış Apple Fitness+ uygulaması, FaceTime için canlı altyazılar ve daha fazlası bu güncellemeyle beraber sunulacak. tvOS 18 şu anda geliştiriciler için beta önizleme olarak kullanılabilir durumda. Güncelleme, Apple TV HD (2015) ve sonrasıyla uyumlu. Ancak bazı özellikler en yeni modellere ihtiyaç duyuyor. tvOS 18, bu sonbaharda genel kullanıma sunulacak ve halka açık beta sürümü bu ay içinde gelecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz