Ana Sayfa Haberler Apple Intelligence, Mac için AB’de kullanılabilir mi?

Apple Intelligence, Mac için AB’de kullanılabilir mi?

0
Apple Intelligence, Mac için AB'de kullanılabilir mi

Apple Intelligence, bu yıl işletim sistemi güncellemelerinin en büyük özelliklerinden biri olarak öne çıkıyor. iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia’daki yapay zeka özellikleri, yalnızca uyumlu cihazlarda ve ABD İngilizcesi ayarlarında kullanıma sunulacak. Ancak bu yeni özellik ne yazık ki Avrupa Birliği’nde ki kanunlar nedeniyle kullanılamıyor.

Apple Intelligence ve Avrupa Birliği arasındaki sorun ne olacak?

Apple, AB’deki kullanıcılar için yapay zeka özelliklerini engelliyor. Cihazın dil ayarı ne olursa olsun Apple şu anda AB’de AI özelliklerini kullanıma sunmuyor. Ancak yeni kanıtlar, bu dışlamanın tüm platformlara uygulanmayabileceğini gösteriyor. Apple Intelligence’in AB’de yalnızca Mac’te desteklenebileceği belirtiliyor.

Apple Intelligence, Mac için AB'de kullanılabilir mi

Gelen son beta sürüm notlarına bakıldığında AB kullanıcıları için Apple Intelligence Mac’te kullanılabilir. iOS 18.1 beta sürüm notlarına baktığımız zaman yeni yapay zeka, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’te kullanılabilir. Apple Intelligence şu anda AB veya Çin’de bulunmuyor. macOS Sequoia 15.1 sürüm notlarına baktığımız zaman  Yapay zeka teknolojisi, M1 ve sonrasındaki Mac’lerde kullanılabilir. Apple Intelligence şu anda Çin’de mevcut değil.

Notlar arasındaki fark gayet net. Apple Intelligence, şu anda Çin’de tüm platformlarda engellenmişken, AB yalnızca iOS ve iPadOS için dışlanmış, Mac için değil. Apple, Apple Intelligence’i AB’ye getirmeme nedenini DMA (Dijital Pazarlar Yasası) olarak belirtiyor. Apple, Apple Intelligence’in DMA’nın gereksinimlerini karşılamayabileceğinden endişe ediyor. Şirket, AB düzenleyicileriyle bu özelliklerin lansmanı konusunda aktif olarak görüşmelerde bulunuyor. Ancak bu durum şu anda ertelendi.

Ancak Mac, iPhone ve iPad’ler kadar ‘Dijital Pazarlar Yasası’ kurallarından etkilenmiyor. Dolayısıyla, teorik olarak Apple’ın AB’de yapay zeka programını başlatmasına itiraz etmemesi gerekiyor. Bu sürüm notları gelecekte değişebilir. Ancak şu an itibariyle, Apple Intelligence’in macOS Sequoia 15.1 ile AB kullanıcılarına ulaşması olası görünüyor. Elbette, Mac’inizin ABD İngilizcesi kullanılması şartıyla.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz