Ana Sayfa Haberler Apple Voice Control, iOS 18 ve macOS 15’teki sorunları çözüyor

Apple Voice Control, iOS 18 ve macOS 15’teki sorunları çözüyor

0
Apple Voice Control, iOS 18 ve macOS 15’teki sorunları çözüyor

Gelen haberlere göre iPhone ve Mac’in en son beta sürümlerinde Apple Voice Control özelliği büyük bir ilerleme kaydetti. Küçük bir iyileştirme gibi görünen bu değişiklik, sesli komutlarla cihazlarını kontrol edenler için devrim niteliğinde.

Apple Voice Control bize neler sunacak?

Apple’ın tanımıyla Voice Control, tüm ekranı sadece sesle kontrol etme imkanı sunuyor. Kullanıcılara ekranın her köşesine erişim sağlıyor. Ayrıca, kullanıcılar sesli komutlarla tıklama, kaydırma ve dokunma hareketlerini gerçekleştirebiliyor. Böylece, bir fare veya dokunmatik ekran ile yapılabilecek her şey yapılabiliyor. Voice Control, macOS, iOS ve iPadOS’ta tutarlı bir deneyim sunuyor.

Teknoloji araştırıcısı Colin Hughes’in 2022’de dile getirdiği uzun süreli bir sorun vardı. Voice Control büyük harf kullanımı dikkate alınmıyordu. Bu da, kişisel ve kurumsal isimlerin telaffuzların kötü yazılmasına neden oluyordu. En son iOS ve macOS beta sürümlerinde bu sorun artık çözülmüş durumda. Hughes, bu gelişmeyi kısa bir video ile gösterdi ve Apple’a teşekkür etti.

Hughes, “Eğer biraz şampanyam olsaydı, bugün şişeyi bitirirdim! Dinlediğiniz ve nihayet buna ulaştığınız için teşekkür ederim!” şeklinde konuştu. Ayrıca, erişilebilirlik açısından heyecan verici bir dönem olduğunu belirtti. Kollarını neredeyse hiç kullanamayan Hughes, videoyu RayBan Meta akıllı gözlükler üzerinden sesli komutla çekmeyi başardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz