Ana Sayfa Haberler Blackmagic kamerası güncellendi! iPad için artık uygun

Blackmagic kamerası güncellendi! iPad için artık uygun

0
Blackmagic kamerası güncellendi! iPad için artık uygun

Blackmagic, geçen yıl iPhone için “Blackmagic Kamera” uygulamasını piyasaya sürdü. Bu uygulama, iPhone ile profesyonel çekimler yapmak isteyenler için manuel kontrol imkanı sağlıyor. Bu hafta, Blackmagic Kamera 2.0 güncellemesi ile birlikte yeni özellikler eklendi. Artık uygulama iPad üzerinde de kullanılabilecek.

Blackmagic kamera 2.0 ile hangi yenilikler geldi?

Blackmagic uygulaması, Blackmagic’in kendi kameralarının arayüzünden ilham alıyor. Kullanıcılara, deklanşör hızı, ISO, beyaz dengesi ve ton gibi birçok manuel kontrol sunuyor. Ayrıca, farklı lensler, kare hızı seçenekleri, stabilizasyon seviyeleri ve odak ayarları arasında kolayca geçiş yapabiliyorsunuz.

Blackmagic kamerası güncellendi! iPad için artık uygun

Blackmagic 2.0 güncellemesi birçok yenilik getiriyor. Artık birden fazla telefonu uzaktan kontrol etme desteği olacak. Bu da kullanıcıların çekimlerini tek bir cihazdan izlemelerini ve yönetmelerini sağlıyor. iPhone 15 Pro ile HD çekimlerde 100fps desteği, video kalitesini artırıyor. Diğer önemli bir gelişme ise, klipleri yönetirken “Tümünü Seç” seçeneğinin eklenmesi. Bu özellik, birden fazla videoyu aynı anda düzenlemeyi ve paylaşmayı kolaylaştırıyor. Ayrıca, güncelleme genel performans ve kararlılık iyileştirmeleri içeriyor, böylece daha akıcı ve güvenilir bir kullanıcı deneyimi sunuluyor.

En dikkat çekici değişiklik ise iPadOS desteğinde yaşanacak. Bu, kullanıcıların iPad’in büyük ekranını ve kameralarını Blackmagic Kamera ile kullanarak çekim yapabilmelerini sağlıyor. Yeni özellikleri kullanmak için iOS 16 veya daha yeni bir sürümle çalışan iPhone XR gerektiriyor. Bazı özellikler ise donanım sınırlamaları nedeniyle sadece belirli iPhone modellerinde kullanılabilir. Blackmagic uygulaması, App Store’da ücretsiz olarak mevcut.  Uygulama, Blackmagic tarafından geliştirildiği için DaVinci Resolve ve Blackmagic Cloud ile sorunsuz bir şekilde entegre olabiliyor. Böylece videolarınızı doğrudan bu uygulamalarla senkronize edebiliyorsunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz