Ana Sayfa Haberler iOS 18.0 ve 18.1 beta arasında hangi farklar var!

iOS 18.0 ve 18.1 beta arasında hangi farklar var!

0

Apple, geçen hafta iOS 18.0 henüz resmi olarak kullanıma sunulmadan, iOS 18.1’in ilk beta sürümünü yayımladı. Bu durum bazı kullanıcıları kafalarını karıştırmış olabilir. İşte bu beta sürümleri arasındaki değişiklikler ve hangi sürümü yüklemeniz gerektiği hakkında detaylar.

iOS 18 neler sunuyor?

iOS 18, Haziran ayında WWDC 2024’te duyuruldu ve birçok yenilik içeriyor. Yeni ana ekran özelleştirme seçenekleri, yeniden tasarlanmış fotoğraflar uygulaması, özelleştirilebilir kontrol merkezi, RCS desteği ve daha fazlası bu yenilikler arasında. Ayrıca, Apple Intelligence adı verilen iPhone ve iPad için yeni yapay zeka araçları tanıtıldı.

iOS 18.0 ve 18.1 beta arasında hangi farklar var!

Apple, genellikle iOS’un yeni sürümlerini halka Eylül ayında sunuyor. Bu da beta sürümlerinden üç ay sonra gerçekleşiyor. Ancak bu yıl, Apple Intelligence özelliklerinde bazı gecikmeler yaşandı. Apple Intelligence özellikleri Eylül’de hazır olmayacak. Bu nedenle bazı özellikler daha sonra piyasaya sürülecek. Geliştiricilerin bu araçları deneyimleyebilmeleri için iOS 18.1 beta sürümü devreye girdi. iOS 18.1 beta, Apple Intelligence özelliklerinin önizlemesini sunuyor. Bu, metin girişleriyle fotoğraf anıları oluşturma, fotoğraflar uygulamasında doğal arama, metinler, e-postalar ve bildirimlerin özetlenmesi ve yazım araçları gibi özellikleri içeriyor.

Aslında, iOS 18.1 beta 1 ile iOS 18.0 beta 4 arasındaki tek fark, Apple Intelligence’tı. Bu nedenle, iOS 18.1 beta yalnızca AI özellikleriyle uyumlu cihazlarda (örneğin iPhone 15 Pro) kullanılabilir. Apple, iOS 18.0’ı resmi lansmanından önce son rötuşları yapıyor. Şirket, Pazartesi günü iOS 18.0’ın beşinci beta sürümünü yayımladı. Bu beta sürümüne ‘Safari için Dikkat Dağıtma Kontrolü’ gibi yeni özellikler ekledi. Ancak bu değişiklikler henüz iOS 18.1 beta sürümüne eklenmedi.

iOS 18.0 Beta mı iOS 18.1 Beta mı? Farklar neler?

iOS 18.0 gelecek ay halka sunulacak. iOS 18.1 beta ise Apple Intelligence’i denemek isteyen geliştiricilere yönelik olacak. Apple, iOS 18.0’ı daha sık güncelleyerek bitirmeye öncelik verecek. Çünkü iOS 18.1 en azından Ekim ayında piyasaya sürülecek. Şu anda her güncellemede şunları alırsınız:

iOS 18.0 Beta:

  • Haftalık güncellemeler
  • Daha stabil sürümler
  • Genel Beta sürümü
  • Ekstra özellikler

iOS 18.1 Beta:

  • Daha az sık güncellemeler
  • Sadece geliştiricilere açık
  • Apple Intelligence önizlemesi

iOS 18.0 halka sunulduğunda, Apple, eklenen özelliklerle birlikte iOS 18.1 beta sürümünü tüm cihazlar için yayımlayacak. Fotoğraflar uygulamasındaki değişiklikler ve Dikkat Dağıtma Kontrolü, büyük ihtimalle iOS 18.1 beta sürümüne yakında eklenecek. Hangi beta sürümünü yüklemeniz gerektiğini merak ediyorsanız, Apple Intelligence’i denemek isteyip istemediğinizi düşünmelisiniz. Kullanmayı düşünmüyorsanız. iOS 18.0 beta sürümünü tercih edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz