Ana Sayfa Haberler iOS 18’de kimsenin fark etmediği gizli bir özellik keşfedildi

iOS 18’de kimsenin fark etmediği gizli bir özellik keşfedildi

0

Apple’ın son iOS güncellemesi, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştiren küçük ama etkili bir değişiklik getirdi. iOS 18 ile birlikte, iPhone kullanıcıları artık arka planda çalan müzik veya podcast’leri kesmeden video kaydedebilecekler. Bu yenilik, özellikle müzik dinlerken aynı anda içerik de üretmek isteyen kullanıcılar için büyük önem taşıyor.

iOS 18 ile sorun kökünden çözüldü

Geçmişte, iPhone’un video kamera uygulaması açıldığında arka plan ses oynatımı otomatik olarak duruyordu. Bu durum, kullanıcıların eş zamanlı olarak müzik dinleyip video kaydetmesini engelliyordu. Sonraki iOS sürümlerinde, fotoğraf modunda uzun basarak hem müzik dinleyip hem de video kaydı yapma özelliği eklendi, ancak bu yöntemle kaydedilen videoların kalitesi, özel video moduna kıyasla çok daha düşük olduğu için pek de tercih edilmedi.

iOS 18 ile gelen bu yeni özellik, kullanıcılara tam kaliteli video kaydı yaparken aynı zamanda müzik veya podcast dinleme imkanı sunuyor. Bu yeni özellik AirPods kullanımından da bağımsız olarak çalışıyor. Kullanıcıların tek yapması gereken, direkt olarak video kaydetme butonuna basmak…

Bu güncelleme, özellikle iPhone’larını araçlarına monte ederek video çeken ve aynı anda müzik dinlemek isteyen kullanıcılar için büyük kolaylık sağlıyor. Örneğin, motosiklet sürücüleri artık yolculuklarını kaydederken kask içi kulaklıklarından müzik dinleyebilecek ve aynı anda video kaydını da sorunsuz bir biçimde ve tam kaliteyle kaydedebilecek.

Sonuç olarak, iOS 18’deki bu küçük ama önemli değişiklik, iPhone kullanıcılarının içerik üretim ve tüketim deneyimini önemli ölçüde geliştirmeyi hedefliyor. Siz de konuyla ilgili yorumunuzu bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz