Ana Sayfa Haberler iPhone 16, Güney Kore’de ilk lansmanda yer alacak!

iPhone 16, Güney Kore’de ilk lansmanda yer alacak!

0

Apple, iPhone 16’nın tanıtımına sadece bir ay kala, Güney Kore kullanıcılarına müjdeli haberi veriyor. iPhone 16, iPhone 3GS’ten bu yana ilk kez Güney Kore’de, Eylül lansman dalgasında piyasaya sürülecek.

iPhone 16 için 15 yıl sonra ilk kez Kore’de lansman yapacak

The Korea Times’dan Nam Hyun-woo’nun haberine göre Güney Kore, iPhone 16’nın lansman yapacağı ilk bölgelerden biri olabilir. Güney Koreli mobil operatörler, ülkenin ilk lansman ülkeleri arasında olup olmadığını doğrulamıyor. Ancak bazı Koreli medya organları, kimliği açıklanmayan kaynaklara dayandırarak erken lansmanı onayladığını bildirdi.

iPhone 16, Güney Kore’de ilk lansmanda yer alacak!

Genellikle, en yeni iPhone’lar Kore’ye, diğer ülkelerdeki ilk lansman dalgasından haftalar sonra ulaşıyor. Ancak, Apple’ın Çin’deki son zorlukları bu durumu değiştirebilir. Şirket, telefon satışlarını artırmak için Çin’deki zayıf talebi dengelemek amacıyla iPhone’u Güney Kore’deki hızla büyüyen kullanıcı kitlesine daha erken getirmeyi planlıyor olabilir.

Samsung’un merkezi Kore’de bulunuyor, bu da iPhone için özellikle zorlu bir pazar oluşturuyor. 2024’ün ilk çeyreğinde Samsung, akıllı telefon satışlarının %75’ini elinde bulundururken, Apple’ın payı %24 oldu. Ancak, The Korea Times, Apple‘ın ülkede daha geniş bir takipçi kitlesi oluşturma çabası içinde olduğunu belirtiyor. Apple, Çin’deki iPhone 16 talebindeki zayıflıktan endişe ediyorsa, yeni bir lansman ülkesinin eklenmesi, ilk satış rakamlarını desteklemek için harika bir strateji olabilir. Şirket, Ekim ayında Apple Intelligence’ın piyasaya sürülmesiyle talebi sürdürebilir ve tatil sezonuna güçlü bir giriş yapabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz