Ana Sayfa Haberler macOS Sequoia, ekran kaydı için haftalık izin isteyecek

macOS Sequoia, ekran kaydı için haftalık izin isteyecek

0
macOS Sequoia, ekran kaydı için haftalık izin isteyecek

Bu sonbaharda yayınlanacak macOS Sequoia ile ekran kaydı ve ekran görüntüsü alma uygulamaları için izin süreçleri daha sıkı hale gelecek. Apple, bu tür uygulamalara haftalık olarak açık izin vermenizi ve her yeniden başlatmada tekrar izin vermenizi gerektiren bir değişiklik yapıyor.

macOS Sequoia üzerinde haftalık izin isteme özelliği

macOS Sequoia beta sürümünü bu yaz kullanıyorsanız, ekran kaydı veya ekran görüntüsü alma uygulamalarına erişim izni vermek için sık sık uyarılar almış olabilirsiniz. Bu durumun bir hata olduğuna dair spekülasyonlar yapılmıştı. Ancak Apple‘dan alınan bilgiler bu değişikliğin bir hata değil, bilinçli bir güncelleme olduğunu gösteriyor. Yeni sistem uyarısı şu şekilde olacak;

macOS Sequoia, ekran kaydı için haftalık izin isteyecek

“[Uygulama adı] bu bilgisayarın ekranına ve sesine erişebilir. Erişimi devam ettirmek istiyor musunuz? Bu uygulama, uygulama çalışırken açık olan herhangi bir uygulamadan bilgi toplayabilir.” Kullanıcılar, bu uyarı ile “Devam Et” seçeneğini seçebilir veya “Sistem Ayarları Aç” seçeneğine tıklayarak ekran kaydı izinleri için tercihlerin bulunduğu menüye yönlendirilebilir.

Bu uyarı haftada bir kez görünecek. Uygulamayı haftalık ilk kez kullanmaya başladığınızda bu uyarıyı göreceksiniz ve “Devam Et” veya izin ayarlarını değiştirme seçeneğiniz olacak. Ayrıca, Mac’inizi yeniden başlattıktan sonra her uygulama için ilk kez kullandığınızda da bu uyarı gösterilecek.

Bu değişiklik, CleanShotX gibi üçüncü taraf ekran görüntüsü araçlarını doğrudan etkileyecek. Ayrıca Discord, Zoom ve Slack gibi uygulamalarda ekran paylaşımını da etkileyecek. Bu değişiklik, macOS 12 ile tanıtılan ve üçüncü taraf uygulamalar için ekran kaydı özelliklerini geliştirmeyi amaçlayan ScreenCaptureKit kullanan uygulamalarda da geçerli olacak.

Ekran kaydı izinleri talep eden her uygulama bu değişiklikten etkilenecek. Hatta temel işlevi ekran kaydı veya ekran görüntüsü almak olmasa bile. macOS Sequoia’nın genel kullanıma sunulmadan önce bu politikaların değişip değişmeyeceği belirsiz. Ancak şu anda geliştiricilere iletilen bilgiler bu yönde oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz