Ana Sayfa Apple Apple’dan Günlük uygulamasına yapay zekalı patent!

Apple’dan Günlük uygulamasına yapay zekalı patent!

0

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) tarafından yayınlanan yeni bir patente göre Apple, Günlük (Journal) uygulaması için yapay zeka destekli bir özellik getiriyor. Peki, hangi yenilikler geliyor? İşte detaylar…

Apple, Günlük uygulaması için hatırlamayı kolaylaştıran patent aldı

Apple, uygulamalarını kişiselleştirmek ve daha etkili hale getirmek için Apple Intelligence teknolojisini devreye sokuyor. Bu yapay zeka entegrasyonu sayesinde de, Günlük uygulamanızın sizi daha iyi tanımasını ve sizin için önemli anları yakalamasını sağlayacak.

Örneğin, Uygulama size otomatik olarak “Bu anıyı kaydetmek ister misin?” diye bildirim gönderecek. Yani, anılarınızı unutmamanız için not almanıza veya ekstra bir çaba harcamanıza gerek kalmayacak. Gelen bildirimi onaylamanız yetecek.

Apple, Günlük uygulamasını takvim etkinlikleri ve hatırlatmalarla da entegre etmeyi planlıyor. Yani, gün içinde yaşadığınız önemli olayları ve anıları, bir zaman çizelgesi üzerinde film şeridi görebileceksiniz. Anılarınız daha derli toplu olacak.

Patentin ortaya koyduğu bir diğer yenilik ise, Günlük uygulamasında kullanılacak yeni zaman çizelgesi arayüzü. Bu arayüz sayesinde, aynı gün içinde gerçekleşen olayları tıpkı bir sohbet penceresi gibi görebileceksiniz.

Kartlar ve küçük metinlerle dolu eski stil yerine, her şeyi bir bakışta görmek çok daha kolay ve anlaşılır olacak. Artık anılarınızı kaydetmek için hatırlatmalar da otomatik önerilerle desteklenecek. Yapay zeka, önemli anları kaçırmamanız için size bildirim gönderecek. Yani, eski günlerinizi yeniden yaşamak ve anılarınızı kaydetmek daha kolay olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz