Ana Sayfa Apple Apple’ın riskli kararları iPhone 16 satışlarını olumsuz etkileyebilir mi?

Apple’ın riskli kararları iPhone 16 satışlarını olumsuz etkileyebilir mi?

0

Apple, önümüzdeki ay piyasaya sürmeyi planladığı iPhone 16 ve iPhone 16 Pro modellerinde kullanıcılarına modern yapay zeka araçları sunmaya hazırlanıyor. Ancak şirketin ‘Apple Intelligence’ adını verdiği bu özel yapay zeka modeline çok güvenmesi riskli sonuçlara gebe gibi görünüyor.

Apple Intelligence, iPhone 16 promosyonu için yeterli mi?

Apple CEO’su Tim Cook’un son çeyrek gelir raporunda paylaştığı bilgilere göre, iPhone satışlarının şirketin toplam gelirlerindeki payı son dört yılda düşüş gösterdi. 2023’ün üçüncü çeyreğinde 39,67 milyar dolar olan iPhone satış geliri, 2024’ün aynı döneminde 39,30 milyar dolara geriledi.

Tim Cook, gelir raporunda özellikle üretken yapay zeka konusuna vurgu yaptı. Haziran ayında düzenlenen Worldwide Developer Conference’ta duyurulan Apple Intelligence, iOS geliştirici betasında ilk sürümünü kullanıcılara sundu. Yapay zeka modelinin tam sürümü, Eylül ayında iPhone 16 ve iPhone 16 Pro ile birlikte kullanıcılara sunulacak.

Ancak Apple’ın bu hamlesinde dikkat çeken bir nokta var: Geçen yılki iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max modelleri dışında, yapay zeka destekli bir iPhone deneyimi yaşamak isteyen kullanıcılar yeni bir cihaz almak zorunda kalacak. Bu durum, Apple’ın iPhone 16 ailesinin yapay zeka talebini artıracağı ve satışlarda büyük bir patlama yaratacağını düşündüğüne işaret ediyor. Peki, gerçekte bu iyi bir tahmin mi?

Sektör uzmanları, Apple’ın yapay zeka uygulaması ve pazarlama stratejisi konusundaki kararlarının, iPhone 16’yı içinde bulunduğu durgunluktan kurtarmaya yetmeyebileceği görüşünde. Özellikle, diğer akıllı telefon üreticilerinin uzun süredir kullanıcılara sunduğu yapay zeka çözümleri düşünülürse, Apple’ın pazara geç giriş yapıyor olması da soru işaretlerini artırıyor.

Apple’ın iPhone 16 serisi ile yapay zeka pazarına girmesi, şirket için hem büyük bir fırsat hem de önemli bir risk taşıyor. Önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek yeni modellerin performansı ve kullanıcı tepkileri ile birlikte stratejinin ne kadar başarılı olacağını beraber göreceğiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz