Ana Sayfa Haberler Apple Watch satışları ne durumda: İşte rakamlar…

Apple Watch satışları ne durumda: İşte rakamlar…

0

CIRP’nin son raporuna göre, Apple Watch satışlarında ilginç bir trend gözlemleniyor. Series 10, Ultra 3 ve SE 3’ün piyasaya sürülmesi yaklaşırken, mevcut modellerin satış performansı Apple’ın yüzünü güldürmüş durumda. İşte rakamlar…

Apple Watch satışları dolu dizgin gidiyor!

2024’ün ikinci çeyreğinde, Series 9 (yüzde 43) ve Series 8 (yüzde 19) en çok satan modeller oldu. Bu, Series 9’un ABD’de kan oksijeni ölçümü özelliği nedeniyle satış yasağıyla karşı karşıya olmasına rağmen gerçekleşti. SE 2 modeli yüzde 12’lik bir paya sahipken, Ultra serisi (Ultra 2 ve ilk Ultra) toplamda yüzde 20’lik bir satış oranına ulaştı.

Dikkat çeken bir diğer nokta, satılan Apple Watch’ların neredeyse üçte birinin eski nesil modellerden oluşması… CIRP analistleri, Apple Watch satışlarının iPhone ve iPad’e benzer bir dağılım gösterdiğini, ancak en pahalı Ultra modellerinin diğer ürün gruplarına kıyasla daha az tercih edildiğini belirtiyor.

Gelecek nesil için Apple’ın Ultra ve SE serilerine odaklanması bekleniyor. SE serisinin plastik kasa ile gelebileceği ve bu sayede fiyatının düşebileceği de son gelen söylentiler arasında… Apple Watch’un 10. yıl dönümünde radikal bir tasarım değişikliği beklenirken, Series 10’un büyük yenilikler getirmeyeceği tahmin ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz