Ana Sayfa iOS Apple Kimliği’nin adı değişiyor! İşte yeni ismi

Apple Kimliği’nin adı değişiyor! İşte yeni ismi

0

Apple, iOS 18 güncellemesini yayınlamak için hazırlanıyor. Firma, haziran ayında gerçekleştirdiği etkinlikte iOS 18 güncellemesinin tanıtımını yaptı. Bu tanıtımda iOS 18 güncellemesinin iPhone modellerine getireceği özellikler gösterildi. Apple’ın etkinlikte göstermediği ve iOS 18 güncellemesinde yer alacak diğer özellikler, kararlı sürüm yayınlanmadan önce ortaya çıkıyor. Peki, söz konusu özellikler neler? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple Kimliği, artık Apple Hesabı olarak adlandırılacak

Eylül ayında kararlı sürümü yayınlanacak iOS 18 güncellemesi, birçok yeniliği de beraberinde getirecek. Bugün 9To5Mac tarafından yayınlanan habere göre Apple Kimliği, iOS 18 güncellemesi sonrasında artık “Apple Hesabı” olarak adlandırılacak.

İsim değişikliği, mevcut Apple Kimliği’nin işlevinde bir değişikliğe neden olmayacak. Yalnızca kimlik yerine hesap kelimesi getirilecek. Yani sadece yeniden adlandırılma yapılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Apple Newsroom, şu sözleri dile getirdi:

“iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia ve watchOS 11 sürümleriyle birlikte Apple Kimliği, Apple hizmetleri ve aygıtlarında tutarlı bir oturum açma deneyimi sağlamak için Apple Hesabı olarak yeniden adlandırıldı ve kullanıcının mevcut kimlik bilgilerine dayanıyor.”

Apple ise resmi web sitesinde Apple Kimliği için şu tanımlamayı yapıyor:

“Apple Kimliği, App Store, iCloud, Mesajlar, Apple Online Store, FaceTime ve daha fazlası gibi Apple hizmetlerine erişmek için kullandığınız kişisel hesaptır. Oturum açmak için kullandığınız bilgilerin yanı sıra Apple hizmetlerinde kullanacağınız tüm iletişim, ödeme ve güvenlik ayrıntılarını içerir.”

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz