Ana Sayfa Apple Apple ve Foxconn, ev robotu için anlaştı mı?

Apple ve Foxconn, ev robotu için anlaştı mı?

0

Teknoloji her geçen yıl daha da ilerliyor. Bu teknolojilerin arasına robotlar da hızla eklenecek ve hayatımızın bir parçası haline gelecek gibi görünüyor. Apple da yeni bir robot üzerinde çalışıyor olabilir. Son raporlar, Apple ve en büyük üretim ortağının akıllı ev robotu için anlaştığını ortaya koydu. Peki bu robot neler sunacak, ne işe yarayacak? İşte detaylar…

Apple ve Foxconn, ev robotu mu üretiyor?

Son gelen haberlere göre, Apple robot teknolojisine adım atıyor olabilir. Şirket, iPhone ve iPad üretimlerinde uzun süredir ortaklığı olan Foxconn ile anlaşma sağladı. Asya’dan gelen raporlara göre Apple, 1000 dolarlık robotu için Foxconn ile görüşüyor. Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan Apple robotu; eğilebilen, 360 derece dönebilen ve hareket için aktüatörlere sahip “akıllı ev komuta merkezi ve video konferans cihazı” olarak tanımlanıyor.

Apple ev robotu

Foxconn’un ise Asya pazarında FoxBots adı verilen kendi robotlarını ürettiğini biliyoruz. Bu deneyim, Apple’ın robotik girişimi için ideal görünüyor. Başkan Yardımcısı Kevin Lynch’in liderliğinde Apple, gizli projesi üzerinde çalışmak üzere birkaç yüz kişilik bir ekip oluşturdu.

Foxconn fabrikasına giderek FoxBot üretimini inceleyen ekip, şirketin seri parça üretmesini de inceledi. Önceki iddialara göre Apple’ın robotik kolu; aşağı yukarı hareket edebiliyor, 360 derece dönebiliyor, ve birçok görevi yerine getirebiliyor.

Masaüstü cihaz olarak tanıtılacak robotun akıllı evleri kontrol etmek, görüntülü konferanslara katılmak, ev güvenliğini izlemek, ve bu tarz birçok görevi insanlar için kolaylaştırması bekleniyor. Apple ve Foxconn arasındaki anlaşma, standart iPhone üretiminden robotik ve yapay zeka merkezli yeni operasyonlara geçiş için oldukça önemli.

Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz