Ana Sayfa Apple iPhone 16 Pro eylem butonu ne işe yarıyor?

iPhone 16 Pro eylem butonu ne işe yarıyor?

0
iphone-16-pro-kamera-butonu-1 eylem

Apple, bu yıl ilk kez kamera eylem butonu yeniliğiyle karşımıza çıkıyor. Şirket iPhone 15 Pro serisi ile birlikte zil sesi anahtarını kaldırdı ve yerine yeni bir eylem butonu getirdi. Şimdi ise Apple, önemli bir değişikliğe giderek iPhone 16 Pro modellerine kamera eylem butonunu ekliyor.

iPhone 16 Pro kamera eylem butonu işlevleri

Apple’ın, iPhone 16 Pro modellerine eklediği yeni kamera eylem butonu ile artık kullanıcılar fotoğraf çekerken farklı eylemlerde bulanabilecekler. Daha öncesinde analist Mark Gurman ise iPhone 16 Pro’nun 6.3 inç, Pro Max’in ise 6.9 inç ekrana sahip olacağını belirtti. Buton, iPhone 16 Pro serisinin gelişmiş kamerası ile birleştiğinde telefon tam bir fotoğraf makinesine dönüşüyor. iPhone 16 Pro ile birlikte gelecek olan bu kamera butonu bir çok işleve sahip olacak.

Mekanik olacak bu düğme dokunma ve basınca karşı tepkili olacak. Hafifçe basarak görüntüye odaklanabilir, tam bastığınızda ise sanki fotoğraf makinesinden fotoğraf çekiyor gibi yapmak istediğiniz işlemi tamamlayabileceksiniz. Butona sertçe basıldığında ise telefon bunu basınca karşı duyarlı sensörleri ile algılayacak ve video kaydını başlatacak.

Kamera eylem butonunun üzerinde parmağınızı sağ-sol olarak kaydırdığınızda ise yakınlaştırma ve uzaklaştırma işlemini yapabileceksiniz. Şu anda verilen bilgiler bunu gösteriyorken bu butona kamera dışında başka bir özellik atayabileceğiniz ise şu an için belirsiz olarak görünüyor. Lakin iPhone 16 Pro serisi, yeni A18 Pro işlemci ve ona eşlik edecek olan 8 GB RAM serisinden güç alıyor.

A18 Pro ve yapay zeka birleşimi yeni iPhone 16 Pro serisinde eskiye kıyasla çok daha iyi fotoğraflar almanızı sağlayacak. Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz