Ana Sayfa Apple iPhone 15 Pro Max kamera ile öne çıkmaya devam ediyor!

iPhone 15 Pro Max kamera ile öne çıkmaya devam ediyor!

0

Apple’ın en güncel ve güçlü telefonu iPhone 15 Pro Max, pazara girdiği günden beri kullanıcılarını memnun etmeyi başarıyor. Çünkü Apple, iPhone 15 Pro Max’i tasarlarken telefonu özellikle kamera detaylarıyla zengin hale getirdi. Gücünü A17 Pro işlemcisinden alan iPhone 15 Pro Max, kamera özellikleriyle de cihazı öne çıkarıyor. Peki iPhone 15 Pro Max’in kamera özellikleri neler? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım…

iPhone 15 Pro Max kamera özellikleri

iPhone 15 Pro Max, arka panelinde kare kutucuk içine üçgen oluşturacak şekilde dizilmiş üç adet arka kameraya sahip. Telefonun arka Ana Kamera’sı 48 MP (f/1.78), Ultra Geniş Açı Kamera’sı 12 MP (f/2.2) ve Telefoto Kamera’sı da 12 MP (f/1.78) çözünürlüğünde.

Akıllı telefonu kamera özelliklerinden ayıran en önemli özellik, “ProRes Log Çekim” özelliğinin olması. Özellikle içerik üreticilerin video çekmesi için geliştirilen ProRes Log, iPhone 15 Pro Max’i diğer modellerden ayırıyor. Söz konusu özellik, videoları renksiz ve efektsiz biçimde çekerek kullanıcılarına en iyi şekilde düzenleme yapması için ham bir malzeme sunuyor. ProRes Log ile video çeken kullanıcılar, renksiz videoları istedikleri şekilde düzenleme fırsatı buluyor.

iPhone 15 Pro Max için getirilen bir diğer yenilik ise “Standart Stabilizasyon Modu” oldu. Standart Stabilizasyon Modu, hareket halinde çekim yapan kişilerin en az hata yapmasını sağlayarak en iyi şekilde video üretmesini sağlıyor. Mod, telefonun diğer kamera özellikleri gibi içerik üreticilerin hayatını kolaylaştırıyor.

Apple‘ın iPhone 15 Pro Max’e kazandırdığı bir diğer önemli özellik ise kamera geçişleri için oldu. Farklı birçok telefonda olan bu özellik, iPhone 15 Pro Max modelindeki yumuşak geçişleri sayesinde kayıt sırasında lensler arasındaki geçişi fark ettirmeden yapıyor.

iPhone 15 Pro Max’in bir diğer önemli özelliği ise yenilenmiş “Portre Modu” oldu. Porte Modu, selef modellerdeki moda göre geliştirildi ve yeni özellikler eklendi. Portre Modu ile çekilmiş ve yanlış açılanmış bir fotoğrafta odak noktası istenilen noktaya göre ayarlanabiliyor.

iPhone 15 Pro Max’in tüm bunlar dışında ek olarak Sahne Algılama, Yüz Algılama, Panorama, Seri Çekim, HDR ve Ağır Çekim Modu da bulunuyor.

iPhone 15 Pro Max, arka paneldeki kameraları dışında bir de 12 MP çözünürlüğünde ön kameraya da sahip. Ön kamerada; Otomatik Odaklama, Portre Modu, HDR, Video Kayıt, Yavaş Çekim ve Dijital Görüntü Sabitleyici özellikleri bulunuyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz