Ana Sayfa Apple iPhone’ları çökerten App Library sorunu ortaya çıktı!

iPhone’ları çökerten App Library sorunu ortaya çıktı!

0

Bir güvenlik araştırmacısı iOS içerisinde Spotlight Search ve App Library üzerinde iOS’in çökmesine sebep olan bir açık buldu. Hata, iOS’in tamamen kapanmasına veya açılmamasına sebep olmuyor. “”:: karakterlerini App Library ya da Spotlight’a girdiğinizde siyah bir ekran geliyor ve telefonunuz kilit ekranında yeniden açılıyor. Peki, bu sorunun çözümü yok mu? İşte detaylar…

iOS’in çökmesine sebep olan App Library sorunu

Apple, geçtiğimiz haftalarda ise iOS 18’den önceki son iOS 17 güncellemesi olan iOS 17.6’yı kullanıma sundu. Son raporlar, iOS 17.6, iOS 18 ve iOS 18.1’i kapsayan ve iOS’in çökmesine sebep olan hatayı gösteriyor. Söz konusu eylemde telefonun tamamen kapanması veya açık olan programların kapanmasıda söz konusu değil.

Sadece telefon kilit ekranına dönüyor. Karakterleri Spotlight ve App Library’e yazınca iOS sürümüne göre farklı tepkiler alırsınız. iOS 17’nin en güncel sürümü ile test edildiğinde herhangi bir donma olmadan telefon yeniden açılıyor. Lakin henüz beta aşamasındaki iOS 18 ve iOS 18.1 ile test edildiğinde arama çubuğu çok kısa bir süre donuyor. Buna benzer bir hata 2015 yılında karşımıza çıktı. Effective Power adlı bu hata, mesajlar uygulamasında belirli bir mesaj algılandığında ilk olarak uygulama çöküyor, sonrasında ise iPhone kendisini yeniden başlatıyordu.

O zamanlar gündem olan bu hata şu anda var olan hatadan daha ciddi bir sorundu. Çünkü o zamanki hata başka birisinin size mesaj göndermesi ile iPhone’un tekrardan çökmesine yol açıyordu. Apple’ın var olan bu sorunu çözmesi için en yakın zamanda yeni bir güncelleme yayınlaması bekleniyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz