Ana Sayfa App Store Apple, App Store ekibini değiştiriyor! İşte sebebi

Apple, App Store ekibini değiştiriyor! İşte sebebi

0

Apple, App Store yöneticisini değiştiriyor. Son gelen bilgilere göre, Apple’ın App Store Başkan Yardımcısı Matt Fischer, Ekim ayında şirketten ayrılacak. Apple, App Store ekibini yeniden yapılandırarak iki ayrı ekibe bölecek. Bu ekiplerden biri App Store’un genel yönetimini üstlenirken, diğeri alternatif uygulama dağıtım kanallarını denetleyecek. Peki, App Store yöneticisi neden istifa ediyor?

Apple App Store departmanını iki ekibe ayırıyor

Apple DMA yasası gereği, iOS uygulamalarının AB’deki alternatif uygulama mağazaları ve web sitelerinden indirilebilmesine izin vermeye başlamıştı. Bu kritik değişimin, Apple’ın Avrupa Birliği’nin Dijital Pazarlar Yasası’na (DMA) uyum sağlamak amacıyla aldığı bir dizi tedbirin parçası olduğu söyleniyor. App Store’un liderlik yapısında gerçekleşen bu değişikliklerin ardındaki isim, App Store’un başındaki Phil Schiller.

apple-dma-app-store-baskan-istifa

Schiller, Apple’ın uygulama dağıtımı ve alternatif ödeme yöntemleriyle ilgili düzenleyici uyumluluk sorunlarını yönetmek için departmanda bu tür bir yeniden yapılandırmaya gidiyor. İstifa edeceğini belirten App Store Başkan Yardımcısı Matt Fischer, 2003 yılında Apple’a iTunes pazarlamasından sorumlu olarak katılmış ve 2010’dan bu yana App Store Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Fischer, Apple çalışanlarına gönderdiği bir e-postada, şirketten ayrılmayı uzun süredir düşündüğünü ve bu yeniden yapılandırmanın onun için uygun bir zamanlama sağladığını belirtti. Fischer’ın ayrılmasıyla birlikte, App Store’dan sorumlu üst düzey yönetici Carson Oliver, App Store’un genel yönetimini devralacak. Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz