Ana Sayfa Haberler iPhone 16 serisi için yeni tuş: Fotoğraf çekmeyi sevenlere özel tasarlandı

iPhone 16 serisi için yeni tuş: Fotoğraf çekmeyi sevenlere özel tasarlandı

0

Apple, 10 Eylül tarihinde iPhone 16 serisini tanıtacak. Yeni seride; iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri yer alacak. Tanıtım tarihi yaklaşırken yeni modellerle ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Bugün yayınlanan bir habere göre iPhone 16 serisindeki tüm modellerde bir “Yakalama Tuşu” olacak. Peki bu tuş ne işe yarayacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iPhone 16 modellerinde yer alacak Yakalama Tuşu, yatay fotoğraf çekimini kolaylaştıracak

Apple Insider tarafından bugün yayınlanan habere göre iPhone 16 serisindeki modellerde bir “Yakalama Tuşu” yer alacak. Yakalama Tuşu, cihazın sağ alt köşesinde yer alacak. Tuş, konumu sayesinde cihazın yatay konumda tutulmasıyla üste geçecek ve fotoğraf çekimini kolaylaştıracak. Çünkü telefon yatay şekilde tutulduğunda işaret parmağı direkt olarak tuşun üzerinde kalacak.

Yakalama Tuşu, yalnızca fotoğraf çekilebilen uygulamalar ve iPhone’un Kamera uygulaması içinde çalışacak. Tuş ayrıca yarım basma özelliğine de sahip olacak. Bu sayede fotoğrafı çekmeden önce odağı ayarlayabilecek.

Tuşun başka hangi işlevlere sahip olacağı bilinmiyor. Analistler, uzaklaştırma ve yakınlaştırma için de çalışacağını öngörüyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz