Ana Sayfa Haberler Karakter hatası, iOS ve iPadOS’un çökmesine neden oluyor

Karakter hatası, iOS ve iPadOS’un çökmesine neden oluyor

0

Mastodon’dan bir güvenlik araştırmacısı, X üzerinden yaptığı paylaşımda iOS ve iPadOS işletim sistemlerindeki bir hatayı bulduğunu açıkladı. Söz konusu hata, yalnızca belirli karakterlerin yazılmasıyla meydana geliyor ve her iOS sürümünde çalışmıyor. Peki, karakter hatası, neden iOS ve iPadOS’un çökmesine neden oluyor? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Karakter hatası, iOS ve iPadOS’un çökmesine neden oluyor

Bir güvenlik araştırmacısı, X üzerinden yaptığı paylaşımda iOS ve iPadOS işletim sistemlerinde bir hata bulduğunu açıkladı. Paylaşıma göre iOS ve iPadOS işletim sistemlerinde “”:: karakterlerinin yazılmasının ardından çökme meydana geliyor. Fakat bu çökme yalnızca Arama Çubuğu’na ve Spotlight’a yazınca oluyor. Çökmeden birkaç saniye sonra da telefon geri kilit ekranına dönüyor.

Çökme bilindiği kadarıyla iOS ve iPadOS işletim sistemlerinin güncel sürümlerinde mevcut. Bir de ek olarak iOS 18.1 Geliştirici Beta sürümünde yer alıyor. Yani söz konusu hatanın hangi cihaz ya da işletim sisteminde meydana geldiğiyle ilgili kesin bir bilgi yok.

Öte yandan konuyla ilgili Apple tarafından bir açıklama gelmedi. Hatanın düzeltilmesi için yeni bir güncellemenin yayınlanması bekleniyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz