Ana Sayfa Apple 48 MP’lik iPhone 16 Pro Max kamera özellikleri belli oldu!

48 MP’lik iPhone 16 Pro Max kamera özellikleri belli oldu!

0

iPhone 16 ve iPhone 16 Pro serisinin neredeyse tüm kamera özellikleri ortaya çıktı. Bu seride dört farklı model yer alacak ve her biri önemli kamera yükseltmeleriyle birlikte gelecek. Apple, bu seride yeni bir çekim düğmesi ve JPEG-XL gibi yeni bir resim formatını da kullanacak. İşte detaylar…

iPhone 16, Pro, Plus ve Max kamera özellikleri

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerinde kameralar artık çapraz yerine dikey olarak yerleştirilecek. Ana kamera 48 MP çözünürlüğünde olacak ve f/1.6 diyafram açıklığına sahip olacak. Bu yeni kamera, 2x optik zoom yeteneği sunarken, ultra geniş açılı ikinci kamera ise f/2.2 diyafram açıklığına sahip olacak.

48-mp-iphone-16-pro-kamera-ozellikleri

Ultra geniş açı kamerada yapılan bu iyileştirme, düşük ışık koşullarında daha iyi performans sağlayacak. Ayrıca, bu modellerde ilk kez makro çekim desteği sunulacak. iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri ise daha büyük kamera iyileştirmeleriyle dikkat çekecek.

Ana sensör 48 MP çözünürlüğünü koruyacak ve f/1.78 diyafram açıklığı ile 2x optik zoom yapabilen 12 MP telefoto fotoğraflar çekebilecek. Bu modellerde ayrıca 5x optik zoom sağlayan 12 MP çözünürlüğünde bir telefoto lens bulunacak.

Ultra geniş açı kamerası da 48 MP çözünürlüğünde olacak ve 0.7 mikron piksel boyutuna sahip olacak. Apple, ProRaw formatında 48 MP çözünürlüğünde fotoğraflar çekilmesini sağlayacak ve bu format, fotoğrafların daha fazla düzenlenebilir veri içermesini sağlayacak. Tüm iPhone 16 serisi modellerde, Apple’ın JPEG-XL adlı yeni bir resim formatını destekleyeceği belirtiliyor.

Bu format, mevcut HEIF ve JPEG formatlarına ek olarak sunulacak. Ayrıca, iPhone 16 Pro modelleri 120 fps’de 3K video kaydı yapabilecek ve Dolby Vision desteği sunacak. Apple, bu seride ayrıca tüm modellerde yeni bir çekim düğmesi sunuyor.

Bu düğme, cihazın sağ alt kısmında yer alacak ve yatay kullanım sırasında kullanıcıların kolay erişimine imkan tanıyacak. Kapasitif bir yapıya sahip olan düğme, yalnızca kullanıcılar tarafından etkinleştirildiğinde çalışacak ve cebinizde yanlışlıkla tetiklenmeyi önleyecek. Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz