Ana Sayfa Apple macOS Sonoma: Yenilikçi özellikleriyle tanışın

macOS Sonoma: Yenilikçi özellikleriyle tanışın

0

Geçtiğimiz yılın son aylarında kullanıcıların beğenisine sunan ve macOS Ventura’nın başarılarını üzerine koyarak devam ettiren macOS Sonoma, çok yakında yerini Sequoia’ya bırakacak: Biz de bu yazımızda sizler için macOS Sonoma tarafından sunulan özellikler ve yenilikler için bir göz gezdiriyoruz.

macOS Sonoma: Stabil işletim sistemlerinden…

Apple’ın son işletim sistemi macOS Sonoma, geçtiğimiz yılın son aylarında kullanıcılarla buluştu ve macOS Ventura’nın başarılarını daha da ileri taşıdı. Çok yakında yerini Sequoia’ya bırakacak olan Sonoma, Mac kullanıcılarına bir dizi heyecan verici özellikler ve yenilikler sunuyor. Gelin, macOS Sonoma’nın öne çıkan özelliklerine yakından bakalım.

macOS Sonoma 14.6 güncellemesi ile MacBook Pro 14 inç için çift ekran desteği geldi!

Artık widget’ları doğrudan masaüstünüze ekleyebilir ve etkileşimli bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Bu sayede hava durumu, takvim etkinlikleri, hatırlatıcılar ve daha fazlası gibi bilgilere hızlıca erişebilirsiniz. Ayrıca, büyüleyici yeni ekran koruyucular, Mac’inizi kullanmadığınız zamanlarda bile görsel bir şölen vadediyor.

macOS Sonoma, Safari web tarayıcısında da önemli geliştirmeler getiriyor. Artık Safari profilleri oluşturabilir ve iş, kişisel kullanım veya farklı projeler için ayrı tarayıcı ortamları oluşturabilirsiniz. Bu sayede çerezler, geçmiş ve yer imleri gibi verilerinizi düzenli tutabilirsiniz. Ayrıca, web sitelerini masaüstünüze uygulama gibi ekleyebilir ve daha hızlı erişim sağlayabilirsiniz.

Apple tarafından sunulan işletim sistemi, video konferans deneyiminizi baştan yaratıyor. Yeni Sunum Modu, sizi ve sunumunuzu aynı anda ekranda göstererek etkileşimli bir deneyim sunar. Bu sayede sunum yaparken kendinizi de ön plana çıkarabilir ve izleyicilerinizle daha iyi bağlantı kurabilirsiniz.

Son olarak gelelim oyuncular için sunulan yeniliklere… Yeni ‘Oyun Modu,’ sistem kaynaklarını oyunlara öncelik vererek daha akıcı ve yüksek performanslı bir oyun deneyimi sunar. Bu sayede Mac’inizde oyun oynarken daha az kesinti ve daha fazla keyif yaşayabilirsiniz.

macOS Sonoma, erişilebilirlik özelliklerinde de önemli geliştirmeler sunuyor. Canlı Konuşma, işaret dilini metne ve sese dönüştürerek iletişimi kolaylaştırır. Ayrıca, metinleri sesli okuma ve ses kontrolü gibi özellikler, Mac’i herkes için daha erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz