Ana Sayfa Haberler Apple kötü örnek oldu: Meta, karma gerçeklik başlığını iptal etti

Apple kötü örnek oldu: Meta, karma gerçeklik başlığını iptal etti

0

Apple, 2023 yılında gerçekleştirdiği WWDC etkinliğinde ilk karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro’yu tanıttı. Cihaz, ilk tanıtıldığında dünya çapında dikkatleri üzerine çekti. Fakat ilgi, kısa süre sonra hızla azaldı. Meta ise buna karşın Apple’a rakip olmak için kendi karma gerçeklik başlığı için çalışmalara başladı. Fakat bugün ortaya çıkan son haberlere göre Meta geri adım attı ve üretimden vazgeçti. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Meta, yüksek maliyetli olacağı nedeniyle karma gerçeklik başlığını iptal etti

Apple, geçen yıl WWDC etkinliğinde ilk karma gerçeklik başlığı Vision Pro’yu tanıttı. Vision Pro, teknik özellikleri ve donanımı sayesinde tüm dünyanın ilgisini hızla çekti. Vision Pro’nun özelliklerinin yanında yüksek fiyat etiketi de bulunuyordu. Çünkü cihazın ekranından kaynaklanan yüksek maliyet, fiyat etiketini de etkiliyordu. Bu nedenle cihaza gelen ilgi, kısa süre içinde azalmaya başladı.

Cihazın yüksek fiyatının olması ise taleplerin azalmasına neden oldu. Firma, bu duruma karşılık olarak nisan ayında Vision Pro sevkiyatlarını kesti. Tüm bunlardan ötürü Meta, Apple’a karşı bir karma gerçeklik başlığı üretmek için başladığı çalışmalarını durdurdu.

Firma, Apple’ın yaşadıklarından sonra ürünün yüksek maliyetli olacağını ve bu nedenle de ürünün istenildiği gibi satılmayacağını düşünüyor. Çünkü Meta, kendi başlığının uygun fiyatlı olmasını ve bu sayede de talep göreceğini planlıyordu.

Meta, söz konusu başlığı yerine Quest 3’ün halefi olacak Quest 4 üzerinde çalışmaya devam ediyor. 500 dolar olması beklenen sanal gerçeklik gözlüğünün 2026 yılında çıkması bekleniyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz