Ana Sayfa Apple M4 çipli Mac’ler ne zaman geliyor? İşte tarihi

M4 çipli Mac’ler ne zaman geliyor? İşte tarihi

0

Apple, M4 çipini ilk olarak iPad Pro’da kullanmayı tercih etti. Yılın başında yapılan iPad lansmanıyla görücüye çıkan yeni işlemci, nihayet Mac modellerine güç vermeye hazırlanıyor. Apple’ın bu kapsamda dört yeni M4 Mac üzerinde çalıştığı belirtildi.

Apple, Ekim’de M4 Mac modellerini tanıtabilir

Bloomberg editörü Mark Gurman, Apple’ın M4 çipinden güç alacak dört yeni Mac modelinin testlerini hızlandırdığını açıkladı. Teknoloji devi; MacBook Pro, Mac mini ve iMac serilerini bu yıl yeni M4 silikon çipiyle yenilemeyi planlıyor.

Gurman tarafından paylaşılan geliştirici günlükleri, dört Mac’in temel seviye M4 çiplerle donatıldığını gösteriyor. Makinelerin üçünde 10 çekirdekli CPU ve 10 çekirdekli GPU bulunuyor. Dördüncü versiyonda ise daha önce görülmemiş bir M4 yapılandırması olan 8 çekirdekli GPU ve 8 çekirdekli CPU yer alıyor.

Test sürecinde olan tüm modeller 16GB ve 32GB bellek ile yapılandırılmış durumda. Karşılaştırma yapmak gerekirse, iPad Pro’ya güç veren M4 çipinin iki çeşidi bulunuyor. 256GB ve 512GB modellerde 9 çekirdekli CPU/10 çekirdekli GPU; 1TB ve 2TB tabletlerde ise 10 çekirdekli CPU/10 çekirdekli GPU kullanılıyor.

Mac mini ve 14 inç-16 inç MacBook Pro’nun test sürecine dahil edilip edilmemesi ise belirsiz. Gurman ayrıca M4 Pro ve M4 Max çiplerinden de bahsetmedi. Tabii Apple’ın bu yıl yeni M4 varyantları sunup sunmayacağı da bilinmiyor.

Apple’ın önümüzdeki ay iPhone 16 lansmanını gerçekleştirmesi planlanıyor. Yeni Mac modellerini ele alacak lansman ise Ekim ayında yapılabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz