Ana Sayfa Apple Apple Podcasts rakiplerinin gerisinde kaldı! İşte sebebi

Apple Podcasts rakiplerinin gerisinde kaldı! İşte sebebi

0

Apple Podcasts uygulaması ciddi bir düşüş ile karşı karşıya kaldı. Cumulus Media ve Signal Hill Insights tarafından yayınlanan raporda platform artık kullanıcıların favorisi değil. Bunun yerine kullanıcıların YouTube ve Spotify uygulamalarına kaydı. İşte sebebi…

En popüler podcast uygulamalarında YouTube lider

YouTube şu anda bu konuda en büyük pazar payına sahip platform olarak görülüyor. Kullanıcıların yüzde 31’i ana tercihlerinin YouTube olduğunu belirtiyor. Öte yandan katılımcıların yüzde 21’i en sevdikleri podcast oynatıcısının Spotify olduğunu dile getiriyor. Apple’ın popüler podcast hizmeti bu kategoride yüzde 12’lik pazar payıyla üçüncü sıraya geriledi.

Bununla alakalı karşılaştırma yapmak gerekirse 2019 yılındaki senaryo bambaşka bir durumdaydı. O dönem kullanıcıların yüzde 29’u Apple’ın podcast uygulamasını tercih ediyordu. Apple Podcasts uygulamasının pazar payında ciddi bir kayıp ile karşı karşıya kalma sebeplerinden biri, platformun Android ve Windows cihazlarda kullanılamaması olarak değerlendiriliyor. Ne yazık ki bu durum uygulamanın popülaritesinin önemli oranda düşüş yaşamasına yol açıyor.

Örneğin platformun web sürümü kısa bir süre önce piyasaya sürüldü. Ancak halen Google sistemine sahip cihazlar için bir uygulama desteği sunulmamakta. Yine de Apple bu durumu değiştirmek için belirli çalışmalar yürütüyor. Şirket bunun için orijinal podcast’lere daha fazla yatırım yaparak büyümeyi hedefliyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz