Ana Sayfa AirPods Gelecek ay üretimi sonlanacak 10 Apple ürünü! Hoşçakal iPhone 14 Plus

Gelecek ay üretimi sonlanacak 10 Apple ürünü! Hoşçakal iPhone 14 Plus

0

Apple’ın her son baharda yaptığı etkinlik yaklaşıyor ve şirket, bu etkinlikte yeni tanıtacağı ürünler ile birlikte bazı eski ürünlerinin üretimini sonlandıracak. Geçtiğimiz yılın sonbaharında şirket, iPhone 15 Pro serisini tanıttığında iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’in üretimine son verdi. Böylelikle iPhone 14 Pro serisini sadece ellerinde stok kalan satıcılar satmaya başladı.

Eylül ayından itibaren Apple’ın üretmeyeceği 10 ürün

iPhone 15 ve iPhone 15 Pro Max

Apple, 2018 yılında iPhone XS ve XR ile yeni bir gelenek yaratarak yeni üst düzey iPhone’larını piyasaya sürdükten sonra bir önceki nesilin üretimini durdurmaya başladı. Şirket, geçtiğimiz yılın sonbaharında iPhone 15 Pro serisini tanıttığında iPhone 14 Pro serisinin üretimine son verdi. Bu durum yeni iPhone 16 Pro serisinde de aynı şekilde devam edecek ve Apple, gelecek ay yeni iPhone 16 Pro serisini tanıttığında şu anda satışta olan iPhone 15 Pro serisinin üretimi duracak.

Apple'ın bu yıl sonbaharda yeni tanıtacağı ürünler ile eski ürünlerinin üretimini sonlandıracak. Üretimi sonlanacak 10 cihazı topladık.

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan sızıntılar iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’in 6.1 ve 6.7 inç ekran ile gelen son Pro modelleri olduğunu bize gösterdi. Yeni bilgiler gösteriyor ki iPhone 16 Pro 6.3 inç ekran boyutu ile gelirken iPhone 16 Pro Max ise 6.9 inç boyuta sahip ekran ile gelecek. Ayrıca eklemek istiyoruz ki Apple, geçtiğimiz yıl iPhone 12’nin yanında iPhone 13 mini’nin de üretimine son verdi.

iPhone 14 Plus

2022 yılında Apple, iPhone 12 mini ve iPhone 13 minideki başarısızlıktan sonra normalden daha büyük ekrana ve pile sahip olan iPhone 14 Plus’ı piyasaya sürdü. iPhone 14 Plus, batarya ve ekran büyüklüğü dışında tamamıyla iPhone 14 ile aynı bir telefondu. Tam olarak iPhone 14 Plus Pro Max’e çok fazla para vermek istemeyen ama büyük ekranlı iPhone kullanmak isteyenlere göre tasarlandı.

Apple'ın bu yıl sonbaharda yeni tanıtacağı ürünler ile eski ürünlerinin üretimini sonlandıracak. Üretimi sonlanacak 10 cihazı topladık.

Bunların dışında iPhone 14 Plus, en son 2017 yılında iPhone 8 Plus ile kullanılan Plus markasını geri getirdi. Geçen sonbaharda ise Apple 2022’de başlayan seriyi geleneğe çevirerek iPhone 15 Plus’ı piyasaya sürdü. Eylül ayında iPhone 16 Plus’ın tanıtılmasından sonra iPhone 14 Plus’ın üretimine son verilmesi bekleniyor.

iPhone 13

Apple, 2021 yılında daha küçük çentik, daha uzun ömürlü batarya ve daha iyi kamera ile iPhone 13’ü tanıttı. Amerika’da 799 dolardan satışına başlanan telefon zaman içerisinde 599 dolara kadar düştü. Telefon, gücünü aldığı A15 Bionic işlemci ve 12 MP’lik kamerası ile halen en çok tercih edilen telefonlardan birisi olarak yer alıyor. Lakin artık eski gücünde olmayan ve şu anda iPhone ailesinin en güçsüz telefonu olarak satılan iPhone 13’ün de üretimine son verilmesi bekleniyor.

Apple'ın bu yıl sonbaharda yeni tanıtacağı ürünler ile eski ürünlerinin üretimini sonlandıracak. Üretimi sonlanacak 10 cihazı topladık.

iPad mini 6 ve iPad 10

Apple’ın en ucuz iPad’lerinden olan iPad mini ve iPad’in de güncelleme alacağını düşünüyoruz. Apple, bu yılın başlarında iPad 10. nesilin fiyatlarını düşürmüş olsa da sızıntılar, yeni nesil iPad’in yolda olduğunu gösteriyor. Kullanıcılar yeni iPad mini için ise Apple Intelligence desteği, daha fazla depolama alanı ve Apple Pencil Pro ile geleceğini düşünüyor olsa da asıl düşünceler Apple’ın iPad mini’yi tozlu raflara kaldıracağı yönünde gibi duruyor. Gelecek ay bu iki tabletinde üretiminin duracağı düşünülüyor.

Apple Watch Series 9, Ultra 2 ve SE 2

Apple’ın değişim getirmesi beklenen en büyük şey Ultra 2 olarak görünüyor. Şirket, geçen yıl Watch serisinin en dayanıklı üyesi olan Ultra 2’yi iPhone 15 serisi ile birlikte piyasaya sürdü. Saat, şu anda üstünde taşıdığı titanyum kasa ile yeterince dayanıklı olsa da Apple’ın bu sene daha iyi bir ekran ve işlemci ile Apple Watch Ultra 3’ü tanıtması bekleniyor. Böylelikle artık Apple Watch Ultra 2’nin üretimi sonlanacak.

Geçen yıl tanıtılan Watch Series 9 ve Watch SE 2’de aynı şekilde iyileştirme ve güncellemeler alacaklar. Watch Series 10’un daha yeni bir işlemci, daha uzun pil ömrü ve daha büyük bir ekran ile gelmesi bekleniyor. Asıl fiziksel fark ise Watch SE 3 için geliyor olabilir. Son ve iddialı sızıntılar Apple’ın Watch SE serisinde fiyatı düşürmek için alüminyum kasa yerine plastik kasa kullanabileceği yönünde. Apple, plastik kasa ile birlikte fiyatı olabildiğinde düşürerek Watch SE’nin daha uygun fiyata satılacağını hedefliyor olabilir. Sonuç olarak yeni gelecek olan modeller ile birlikte Apple Watch Series 9, Ultra 2 ve Watch SE 2’nin de üretimi sonlanacak olması bekleniyor.

AirPods 2. Nesil ve AirPods 3. nesil

Şaka olduğu düşünülüyor olsa da değil. Apple 2019’da çıkardığı AirPods 2. nesilin üretimine halen devam ediyor. Uygun fiyatlı olarak sunulan AirPods 2. nesilin artık tozlu raflara dönme vakti geldi. Apple’ın artık üretimden kaldıracağı cihazlar listesinde AirPods 2. nesil birinci sırada yer alıyor.

Kulaklık günümüz kulaklıklarına göre bir hayli işlevsiz. Apple bunu düşünerekten 2021 yılında ise AirPods 3. nesil’i tanıttı. Ancak yeni gelmesi beklenen kulaklık AirPods 2 ve AirPods 3’ün yerini alacak bir kulaklık olarak hedefleniyor ve içerisinde aktif gürültü engellemeye sahip olması bekleniyor. Bu yeni modelin gelmesi ile birlikte artık AirPods 2. nesil ve AirPods 3. nesilin üretimi sonlanacak modeller olması bekleniyor.

Peki siz üretimi sonlanacak modeller hakkında neler düşünüyorsunuz? Lütfen düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz