Ana Sayfa Apple Mac’lerde 16GB RAM standart mı olacak?

Mac’lerde 16GB RAM standart mı olacak?

0

Apple, “Pro” olarak pazarladığı MacBook modellerini dahi 8GB RAM ile sunuyor ve sadece yüksek fiyatlı yapılandırma seçeneklerinde bellek artırımına izin veriyor. Ancak M4 çipli Mac’lerin 16GB RAM ile geleceği iddia ediliyor. Ortaya atılan bu iddia, sektörü şimdiden karıştırdı. İşte konu hakkındaki en önemli detaylar…

Mac modelleri için, 16GB RAM standart mı oluyor?

Apple’ın yeni M3 işlemcili MacBook Pro ve MacBook Air modelleri bile 8GB entegre bellek ile geliyor. Daha fazla RAM’e ihtiyaç duyan kullanıcılar ise, ya farklı bir yapılandırma seçeneğine yönelmek ya da ekstra ücret ödeyerek bellek yükseltmesi yapmak zorunda kalıyor. Bu durum da maliyetleri oldukça artırıyor. Ancak bu yıl piyasaya sürülecek M4 çipli Mac’lerin minimum 16GB RAM ile donatılması bekleniyor.

Mac 16GB-1
Mac modelleri için, 16GB RAM yakın zamanda standart hale gelebilir!

Apple, Retina MacBook Pro’yu 2012 yılında tanıttığından beri 8GB RAM’den vazgeçmemişti. Hala en yeni M3 işlemcili MacBook’lar bile 8GB birleşik bellekle geliyor. Şu anda Apple Store’da 16GB RAM için ekstra 8.000 TL, 24GB RAM için ise 16.000 TL ödemeniz gerekiyor. Apple, 8GB RAM’in yeterli olduğunu ve hatta Windows bilgisayarlardaki 16GB RAM’e eşdeğer olduğunu savunsa da, özellikle fiyatı yüksek olan MacBook Pro’larda minimum 8GB RAM olması pek kabul görmüyor.

Patent alındı! Karşınızda Apple Smart Ring

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple’ın yeni MacBook modelleri sektörde beklenen etkiyi yapabilecek mi? Siz daha önce hiç Apple marka bir elektronik cihaz kullandınız mı? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca ve hızlı bir şekilde paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için gerçekten çok değerli.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz