Ana Sayfa AirPods Pro AirPods Pro 2: Aktif Gürültü Engelleme ve Uzamsal Ses ile Mükemmel Deneyim

AirPods Pro 2: Aktif Gürültü Engelleme ve Uzamsal Ses ile Mükemmel Deneyim

0

Apple, 2. Nesil AirPods Pro’yu 7 Eylül 2022 tarihinde tanıttı. Kablosuz kulaklık, tasarım olarak selefiyle benzerlik gösterse de donanım bakımından oldukça gelişmiş özelliklere sahip. Gücünü H2 işlemcisinden alan AirPods Pro 2, Aktif Gürültü Engelleme ve Uzamsal Ses özellikleriyle öne çıkıyor. Peki, söz konusu özellikler ne işe yarıyor? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

AirPods Pro 2: Aktif Gürültü Engelleme ve Uzamsal Ses

Apple, 2. Nesil AirPods Pro’yu 7 Eylül 2022 tarihinde tanıttı. Kablosuz kulaklık, gücünü H2 işlemcisinden alıyor. İşlemci, kulaklığın sesi daha güçlü çıkarmasını sağlıyor ve pil ömrünü yükseltiyor.

İşlemci sayesinde 2. Nesil AirPods Pro; tek şarjla 6 saat dinleme ve 4,5 saat de konuşma süresi sunuyor. Cihaz ayrıca sadece 5 dakikalık şarj süresiyle de 1 saatlik konuşma ya da dinleme süresi sunuyor.

AirPods Pro 2 tüm bunlar dışında ek olarak bir de Aktif Gürültü Engelleme ve Uzamsal Ses özelliğine de sahip. Aktif Gürültü Engelleme, adından da belli olduğu gibi dışarıdan gelen sesi kullanıcılara iletilmesini engelliyor. Söz konusu özellik, kulaklığın bağlı olduğu cihazdan ses gelmese bile dışardan gelen sesleri engelleyerek kullanıcılar için sessiz bir ortam sunuyor.

Kulaklık dışardan gelen gürültünün engellenmesini içindeki küçük mikrofonlar sayesinde yapıyor. Mikrofon, ortamın sesini analiz ediyor ve sesin hangi frekanslarla üretildiğini belirliyor. Ardından da bu frekanslara karşı ses frekansları üreterek ortam sessiz hale getiriyor. Yani AirPods Pro 2 kullanıcısı, gürültülü bir ortamda bile Gürültü Engelleme özelliği sayesinde sessizliğe kavuşuyor.

Uzamsal Ses özelliği ise sesin en zengin ve en gerçekçi şekilde iletilmesini sağlıyor. Ses; AirPods kullanıcısına önden arkadan sağdan ve soldan çıkıyor gibi iletiliyor. Kullanıcı bu sayede kulaklıkla müzik dinlemesine rağmen kendini konser alanında gibi hissediyor. Fakat belirtmek gerekiyor ki bu özelliği kullanmak için şu şekilde aktif etmek gerekiyor:

  • Ayarlar’ girin
  • Bluetooth’ girin
  • Aygıtlarım listesindeki AirPods Pro 2. Nesil’in üzerindeki “i” simgesine tıklayın.
  • Ekranın altında yer altında yer alan Uzamsal Ses Teknolojisi’ni aktif hale getirin.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz