Ana Sayfa Haberler Snapchat için beklenen özellik, 13 yılın sonunda geldi!

Snapchat için beklenen özellik, 13 yılın sonunda geldi!

0

Snapchat, iOS için 2011 yılında piyasaya sürüldü. Uygulama, ilk çıktığı günden beri sadece iOS ve Android desteğine sahipti. Şirket, platformun piyasaya çıkmasından 13 yıl sonra Snapchat’e iPad desteği de ekliyor. Yani sevilen sosyal medya platformu artık iPad’lerde de çalışacak. Fakat belirtmek gerekiyor ki uygulamanın iPad için kullanımı, bir süre daha iPhone’lardaki kadar rahat olmayacak. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Snapchat, 13 yıl sonra iPad desteği sunuyor

Sevilen sosyal medya platformu Snapchat, piyasaya sürüldüğü günden beri aktif biçimde kullanılıyor. Fakat Snapchat, kurulduğu günden beri sadece iOS ve Android desteği sunuyordu. Snapchat, 13 yıl sonra yeni sürümüyle iPad için de çalışacak. Fakat belirtmek gerekiyor ki uygulama, iPadOS’da henüz tam olarak çalışmıyor.

Snapchat, iPad’ler için şimdilik sadece dikey kullanım imkanı veriyor. Bunun dışında özelliklerin neredeyse tamamı için kullanım imkanı veriyor. Söz konusu kullanım sorununun ise gelecek güncellemelerde çözülmesi gerekiyor. Şirket, iPad desteği sağlayan yeni güncellemeyle ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Snapchat artık iPad için yerel destek sunuyor! Bu, Snapchat’in bir iPad’in tam ekranını dolduracağı, Snap’ler çekerken size daha büyük bir alan sağlayacağı ve ikinci ve dördüncü sekmelerde daha fazla arkadaşınızı görmenizi sağlayacağı anlamına geliyor.”

Kısaca özetlemek gerekirse Snapchat, iPadOS için gelse de henüz iPhone ve Android cihazlarda olduğu gibi çalışmıyor. Cihaz yalnızca dikey kullanım sunuyor ve daha büyük bir ekranla kullanım imkanı sağlıyor. Şimdilik yatay kullanım mümkün olmasa da gelecek güncellemelerde söz konusu sorunun düzeltilmesi bekleniyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz