Ana Sayfa Apple iPhone 16 serisi, Apple gelirlerini rekor seviyede artıracak!

iPhone 16 serisi, Apple gelirlerini rekor seviyede artıracak!

0

Apple, 9 Eylül tarihinde gerçekleştireceği Glowtime etkinliğinde iPhone 16 serisini tanıtacak. Yeni seride; iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri yer alacak. iOS 18 güncellemesiyle çıkacak cihazlar, Apple Intelligence’ı barındıracak. Apple Intelligence, iPhone modellerine yapay zeka desteği sağlayacak. Bu nedenle de yeni çıkacak cihazların satış rekoru kırması ve Apple gelirini olumlu etkilemesi bekleniyor. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Apple, iPhone 16 serisi sayesinde rekor gelire ulaşacak

Apple, iPhone 16 serisini kısa süre sonra tanıtacak. iOS 18 serisiyle çıkacak modeller, Apple Intelligence’ı barındıracak. Apple Intelligence, mevcut iPhone özelliklerine yapay zeka desteği sağlayacak.

Apple Intelligence, firmanın yapay zeka alanında attığı ilk büyük adım olarak görülüyor. Teknoloji devi şirket; iPhone 16 modelinden 24.6 milyon, iPhone 16 Plus modelinden 5.8 milyon, iPhone 16 Pro’dan 26.6 milyon ve iPhone 16 Pro Max modelinden ise 33.2 milyon üretecek. Serinin 90 ila 100 milyon adet arasında satılması bekleniyor.

iPhone 16 serisinin beklendiği gibi satılması halinde ise Apple, 2024 yılında 400 milyar dolar bir gelir elde edecek. Teknoloji devi şirketin Apple Intelligence ve iPhone 16 serisi sayesinde bu yıl tüm gruplarında büyüme yaşaması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Counterpoint isimli araştırma şirketi şu sözleri dile getirdi:

“Counterpoint Research’ün son araştırmalarına göre Apple’ın küresel gelirlerinin 2024 yılında ilk kez 400 milyar dolar sınırını aşması bekleniyor. Bu rekor sayının hem donanım hem de hizmet segmentlerindeki büyümeden kaynaklanması öngörülüyor.”

“2023 yılındaki düşüşün ardından Apple’ın donanım gelirlerinin 2024’te yıllık %3 büyümesi bekleniyor… Donanımdaki büyümenin 2025’te de devam etmesi muhtemeldir. Bu arada önceki notumuzda belirtildiği gibi hizmet gelirleri büyümeye devam edecek ve 2025’te rekor seviyelere ulaşarak ilk kez 100 milyar dolar sınırını aşacaktır.”

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple, şirket gelirlerinin yüzde 75’ini hala donanımdan elde ediyor. Fakat hizmet gelirleri de her geçen yıl önemli hale geliyor. Bunun nedeni olarak da Apple Intelligence’ın gelişi görülüyor.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz